Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. március 23., szerda

Az instant élvezetek kora a 21. században...

"- Haza kísérhetlek? - Meg hát! Messze laksz? -többször is..."

Ezekkel a humorosnak tűnő mondatokkal szokás jellemezni a mai fiatalok ismerkedési szokásait. Ez a primitívnek mondható viselkedés forma talán a fiatal kornak, vagy a felelősségtudat kialakulatlanságának tudható be ezen vitatkozzanak az "okosak".
És itt merül fel a kérdés, hogyan töltsék a fiatalok -például a tavaszi szünet alatt- felesleges, pihenésre szánt idejüket ?

Manapság egyre több szó esik a fiatalok alkoholfogyasztási szokásairól.
„Magyarországon is egyre korábban kezdenek inni - mondja dr. Elekes Zsuzsanna, szenvedélybetegségekkel foglalkozó szociológus, a Budapesti Corvinus Egyetem docense. - Nem isznak többet, mint máshol, a probléma inkább az, hogy sok töménnyel élnek, és gyakori az úgynevezett nagyivás, a mértéktelen hétvégi és szünidei alkoholfogyasztás , öntudatlan lerészegedés.
18 év alatt egyelőre a nyugat-európai átlag alatt vagyunk, de az életkor előrehaladtával egyre rosszabbak az adatok."
A gyerekek a felnőtteket utánozva az iskolai rendezvényekre, bulikra visznek magukkal - a tiltás ellenére - pl. kólába öntött vörösbort, vagy más alkoholt, így fordulhat elő, hogy utána rosszul lesznek és a vége a detox.
Itt a tavaszi szünet, vigyázzunk hát és figyeljünk oda hogyan tölti -és mit csinál- tini gyerekünk ezalatt az egy hét alatt.
Nem árt az óvatosság, mert jobb félni mint megijedni, tartja a mondás...
Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.