Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. március 1., kedd

Magánautókat "listáz" a Honvédség !

Több állampolgárt levélben tájékoztatott a Magyar Honvédség arról, hogy a kocsijukat igénybevételi céllal nyilvántartásba veszik és az autóval kapcsolatban rendszeres adatszolgáltatásra kötelezik. Aki kap ilyen levelet, mindenképpen reagálnia kell rá, mert akár milliós büntetést is kaphat, ha elmulasztja.
A cikk szerint nem munkagépeket, hanem terepjárókat és mikrobuszokat írnak össze.
A levelekből kiderül: ha a honvédségnek szüksége van az autóra, akkor a tulajdonosnak nincs más lehetősége, mint átadni a slusszkulcsot és nézni, ahogy elhajtanak a járművel. Azt most nem közölték, pontosan mire használnák az autókat.

(Érdekes módon ilyen, vagy ehhez hasonló, intézkedés már volt a "70-es, "80-as években is, csak abban a "Kádár-féle diktatúrában" még alig akadt magán terepjáró illetve teherautó, vagy autóbusz. Így a vállalatok járműparkját vették nyilvántartásba, akkor sem mondtak semmit miért, de nem is kérdezhettél. 
Akkoriban a járművet mozgósítás esetén a gépkocsivezetővel együtt kellett a "Magyar Néphadsereg" állományába adni ! Erre lehet mondani, hogy a történelem ismétli önmagát !-a szerk. )
 
A tulajdonosoknak minden év március elsejéig nyilatkozniuk kell a lajstromba vett jármű adatairól, és mindössze nyolc napjuk van fellebbezni a honvédségi határozat ellen.
Az érintetteknek a honvédséget tájékoztatniuk kell arról is, ha elromlik az autó vagy nem bevethető, ha eladták, ha kölcsön vagy bérbe adták, illetve ha más hatósági is kijelölte már esetleges szolgálatteljesítésre.-Írja az Index.hu.
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.