Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. március 21., hétfő

Mától tavasz van

Az éjjel megérkezett a csillagászati tavasz. Ebből az alkalomból kiegyenlítődött a nappal és az éjszaka, vagyis ugyanannyi ideig volt sötét, mint világos. 
Ez a tél végét jelző egyensúly-nap lezárja a téli pihenő időszakát, és a tavasz eljövetelével valami új kezdődik.
 Ez az az évszak, amikor emelkedik az átlaghőmérséklet, és szeszélyessé válik az időjárás. Ilyenkor esik a legtöbb eső, ennél fogva sajnos a nagy áradások is erre az időszakra esnek. 

A vándormadarak általában ilyenkor térnek vissza fészkelőhelyeikre, megújul a természet, sok élőlény ébred fel téli álmából, rovarok, fák, virágok, és természetesen a medvék. 
Az emberek nekiállnak rendbe tenni a téli hó -ami az idén bizony elmaradt- méretes talpa által letaposott kertet, félreteszik a téli ruhákat, tavaszi nagytakarítást tartanak, aki teheti kimegy a szabadba sétálni, játszani, vagy csak egy kicsit csodálkozni a minden évben megújuló természetben, a boltok tavaszi akciókat szerveznek, csökken a fűtésszámlánk és még órákig sorolhatnánk, hogy mi is történik tavasszal !
 A tavasz új kezdeteket ígér. A természet felébred, és új életre kel. A fű ismét növekedni kezd, a fák és a bokrok rügyeznek, majd gyönyörű illatos virágokat növesztenek, a rovarok legnagyobb örömére. A rovarokkal egy időben visszatérnek a költöző madaraink is, és dallal köszöntik az ébredő természetet.
Egy dolog viszont a tavaszkezdettel sem változott, mégpedig az, hogy ezután sem vásárolhatunk vasárnap ! És ennek a lehetősége - belátható időn belül - nem is fog változni. 
De azért ezen a szép tavaszi napon legyünk optimisták, annak tudatában, hogy egyszer minden véget ér !
Sámsonkerti Magazin

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.