Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. március 9., szerda

MAZSIHISZ kérés (?) végrehajtva !

A német Gunter Demnig a botlatókő kitalálója, már több mint 40 ezer (!) követ helyezett el Európában!
 
Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke néhány napja levélben fordult Dr. Papp Lászlóhoz, Debrecen polgármesteréhez a városban elhelyezni tervezett botlatókövek ügyében, mivel a város korábban balesetveszélyessége miatt nem engedélyezte azok lerakását !

Papp László csütörtökön érkezett válaszlevelében arról értesítette a Mazsihisz elnökét, hogy megváltoztatja korábbi döntését, és lehetőséget biztosítanak Debrecenben botlatókövek lehelyezésére - közli az "örömhírt" a Mazsihisz honlapja.
A polgármester azt írta, hogy a korábbi döntés felülvizsgálatára azért került sor, mert "Heisler András mint a magyar zsidóság kiemelkedő jelentőségű szervezetének vezetőjeként kérte ezt". 
Leszögezte, hogy álláspontjukat kizárólag a Mazsihisz elnöke és a Debreceni Zsidó Hitközség elnöke, Horovitz Tamás kérésére miatt változtatták meg. 
Hozzátette még, hogy "Debrecen számára a zsidóság ügye kiemelten fontos, nem csak a szavak, hanem a tettek szintjén is". 
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.