Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. március 12., szombat

Még hogy a rendőrségnek nincs humorérzéke...

Óránként egyetlen kilométerrel lépte túl a megengedett sebességet egy szegedi autós, vagyis 130 helyett 131-el - ez nem elírás- hajtott az M5-ös autópályán, mégis rögzítette a traffipax, és levelet is kapott a rendőrségtől – írja a délmagyar.hu
 
Az Alíz néven emlegetett nő még tavaly augusztusban "száguldozott" Kiskunfélegyháza közelében, de nem állították meg, csak később kapott egy hivatalos levelet.
Alíz ellen a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság közigazgatási osztálya indított eljárást. 
A levél írója azt írja: „a sebességtúllépés csekély mértéke (1 km/óra) a közlekedésbiztonságot nem veszélyeztette, így jelen esetben a pénzbírság kiszabásától eltekintettem és figyelmeztetésben részesítettem”. Az ügyintéző még azt is hozzáteszi, hogy figyelmeztetéssel a hatóság a rosszallását fejezi ki, és felhívja, hogy a jövőben tartózkodjon a szabálysértéstől.
 A rendőrök humoruknál lehettek, hiszen a vonatkozó kormányrendelet alapján ilyen ügyben nem is lehet közigazgatási bírságot kiszabni: az autópályán ugyanis legalább 20 kilométer/órás sebességtúllépésnél lehet büntetni, vagyis legalább 150-nel kell száguldani hozzá.
Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.