Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. március 11., péntek

Kossuth-díjat érdemelnek... !

Nemes Jeles László rendező, Erdély Mátyás operatőr és Röhrig Géza főszereplő is Kossuth-díjat kap március 15-énerősítették meg a híresztelést a filmkészítők a Tv2-nek. 
Korábban több hírportál is arról írt, hogy az Oscar-díjas film alkotói kaphatják az egyik legnagyobb állami elismerést március 15-én. 
Vagyis az „And the Oscar goes to…” után az „És a Kossuth-díjat kapja…” mondatkezdést is bezsebelhetik a Saul fia készítői ! Mert... megérdemlik !
A művészeti „középdíjakat” már március 11-én, pénteken átadták. Az elismertek között volt Zányi Tamás hangmérnök, aki mostantól az Érdemes Művész címet viselheti.
Szerk;Posta S.

1 megjegyzés:

  1. A Kossuth-díj adományozás szabálya :
    „A határidő után előterjesztett javaslatot a következő adományozási évben lehet figyelembe venni”. Azaz e szerint, ha novemberben nem terjesztették fel őket, akkor most már csak egy év múlva kaphatják meg a díjat.
    Manapság ez nem számít, majd "csinálunk" rá törvényt...visszamenőlegesen !

    VálaszTörlés

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.