Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. április 1., péntek

Alapjövedelmet akartak a cigányok !

Elutasította a Nemzeti Választási Bizottság a -Kamarás István elnökletével- Opre Roma – Cigány Demokrata Néppártnak a feltétel nélküli alapjövedelem bevezetésével kapcsolatos népszavazási kezdeményezését. A roma párt a Kúriához fordul. 

Azzal fenyegetőznek, hogy ha a Kúria is nemet mond, akkor a pártjuk "mind hazai, mind pedig nemzetközi színtéren a törvényi keretek között lehetséges legradikálisabb nyomásgyakorlási folyamatokat fognak elindítani" - adja hírül az Origó.
Az NVB a kezdeményezést az Alaptörvényben foglalt "fenntartható költségvetés elvére" hivatkozva utasította el, mint indokolják, egy sikeres népszavazás ebben az ügyben 10 000 milliárd forintot meghaladó kiadást jelentene a költségvetésnek. 
Az Opre Roma – Cigány Demokrata Néppárt szerint az "alanyi jogon járó" jövedelem "civilizációs kényszer és keresztényi kötelezettség egyben", és "minden magyar állampolgárnak biztosítani kell annyi jövedelmet, ami legalább a tisztes szegénységhez elegendő". 
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.