Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. április 6., szerda

Brüsszel akar dönteni a "honfoglalókról" !

Elvenné az Európai Bizottság a tagállamoktól a "menekültek" befogadásáról való döntés jogát, és Brüsszel maga döntene az ügyben – áll egy német sajtó által idézett bizottsági tervezetben. Brüsszel szándékai szerint "egyetlen és központosított döntési mechanizmus" jönne létre !

 A Bizottság épülete Brüsszelben

A Tagesschau a Die Welt című lapra hivatkozva arról írt: a brüsszeli Európai Bizottság elvenné az uniós tagállamoktól a menekültügyi eljárások lefolytatását, és a Bizottság maga döntene a "menekültek" befogadásáról. 
A német lapok szerint a Bizottság "Európai menekültügyi rendszer reformja és az Európába vezető legális utak erősítése" címmel megfogalmazott dokumentumában az áll, megfontolják azt, hogy a menedékigények feldolgozását a nemzeti szintről európai szintre tegyék át. 

Már most is létezik egy Európai Menekültügyi Támogatási Hivatal (EASO) nevű uniós intézmény, amelyet a Bizottság javaslata szerint döntési jogokkal ruháznának fel, és minden uniós tagállamban irodát nyitna. Ezzel Brüsszel szándékai szerint "egyetlen és központosított döntési mechanizmus" jönne létre, melyben teljesen harmonizálnák az eljárást, a "menekültek" befogadásáról pedig "konzisztensen uniós szinten döntenének".  forrás
 Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.