Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. április 22., péntek

Egy ember, aki mindent tud...

...a parkolásról !
 Valójában a legtöbb fizetős parkolás törvényellenesen működik, csak ezt sokan nem tudják, így inkább fizetnek, és nemcsak állítja, hanem bizonyítja is Gergely István, hiszen már 30 pere volt és kivétel nélkül mindegyiket megnyerte.

Az egyébként szoftverfejlesztőként dolgozó férfi igazságérzetét nem az sérti, hogy a parkolásért fizetni kell, hanem az, hogy a parkolási díjak és a büntetések is igazságtalanul magasak. Egy sima parkolás miatti büntetés ugyanis az átlag jövedelem 10%-ára is rúghat.

Gergely úrnak minden fegyvere meg van, hogy jogerősen érvényesítse akaratát; ismeri a parkolótáblák elhelyezésére, dizájnjára vonatkozó szabályokat, a felszólítás postai menetét, a parkolási idő mérésére vonatkozó előírásokat.

És nagyon hamar rájött arra, hogy ezeket az előírásokat gyakran nem tartják be a parkolótársaságok. Így lényegében az egész ipar jogtalanul szedi be a milliárdokat. Csak egy példa: már azzal is pert lehet nyerni, ha a parkolást jelző tábla nem úgy néz ki, mint ahogy az a jogszabályokban elő van írva.

István három évvel ezelőtt készített 168 Óra interjújában már akkor is kifejtette: "Az önkormányzati törvény előírja, hol alakítható ki fizető parkoló övezet. 
Elvileg nem a pénzlenyúlás a cél, hanem a forgalomszabályzás. Ezért csak ott lehet működtetni parkolót, „amely területen a rendelkezésre álló parkolóhely az időszakok túlnyomó többségében a parkolási igényektől jelentősen elmarad”. Az önkormányzatnak előzetesen hatástanulmányt kell készítenie" - és bizony megesik, hogy ezek a feltételek nem realizálódnak.
Azóta minden perét megnyerte és a bíróság minden esetben ki is mondta: nem kell kifizetnie a büntetést. Így kell ezt a hiénákkal csinálni !
Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.