Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. április 26., kedd

Fizetős lesz az RTL Klub és a TV2

Hétfőn jelent meg a Magyar Közlönyben az a rendelet, amely szerint a TV2 és az RTL Klub ezentúl programdíjat szedhet a szolgáltatóktól a legnézettebb műsoraiért. Hogy a televíziós előfizetési díjak emiatt emelkedni fognak, az szinte előre borítékolható.

 Te fizetnél ezért ?

 A meglehetősen kacifántosan megfogalmazott kormányrendelet – jelentős befolyásoló erejű lineáris audiovizuális médiaszolgáltató legnagyobb éves átlagos közönségarányú lineáris audiovizuális médiaszolgáltatásáért járó programdíjról” – értelmében a televíziós csatornák médiaszolgáltatója a műsorterjesztővel kötött megállapodás alapján a legnézettebb műsorszámok tekintetében is jogosult programdíjra, az erről szóló megállapodás tartalmát a felek egymás között szabadon állapítják meg.

A digitális átállásról szóló törvény módosításával 2015. június 30-án határozott úgy a parlament, hogy nem szedhetnek műsordíjat a legnagyobb televíziós médiaszolgáltatók, így a TV2 és az RTL Klub addig, amíg annak szabályait nem rendezi külön kormányrendelet.
A kormányrendelet immáron 2016. április 25. napjával életbe lépett, így elhárult ez az akadály. A tévécsatornák sokmilliós nagyságrendű összegeket szedhetnek be a szolgáltatóktól, hogy azok milyen mértékben hárítják az így jelentkező többletköltségeiket a lakosságra, egyelőre nem tudni,olvasható a cívishír oldalán.
Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.