Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. április 25., hétfő

Megoldódni látszik a kullancsprobléma !

„Egy csodálatos lehetőség, hogy kullancsokat pusztítsunk mikroszkopikus méretű gombákkal. Azok a kullancsok, amelyeket a gombafajainkkal megfertőzünk, úgy néznek ki, mint ha sajtkészítmények lennének, teljesen behálózza őket a gomba fonala és átalakítja az anyagukat. A gomba elterjed a kullancs testében és felfalja azt” - magyarázta az eljárás működését Bózsik Béla Pál, az Országos Környezetegészségügyi Intézet nyugalmazott főorvosa az Inforádióban.

A módszer környezetkímélő és hosszútávon is hatékony.
A szert nemsokára elkezdik majd gyártani és  jövőre vélhetőleg már elérhető lesz bárki számára. Ráadásul nem csak Magyarországon, de egy európai pályázatnak köszönhetően külföldön is engedélyeztethetik és forgalomba hozhatják majd. 
(A lehetőség korszakalkotónak mondható, de várjuk ki a végét, hogy vajon a "gyógyszerlobbi" mit fog szólni a dologhoz, mivel az állandó évről-évre visszatérő riasztószerek gyártása óriási profitot termel. Le fognak e erről mondani, vagy megvétózzák valamilyen trükkel ? Majd kiderül- a szerk. )
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.