Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. április 22., péntek

Neked is van "Facebook fiókod " ?

Mert ha van, gondolom tudod, hogy a regisztrációval elfogadtad a következőket: "Azzal, hogy weboldal bármely részére felhasználói tartalmat töltesz fel, automatikusan hozzájárulsz, kijelented és szavatolod, továbbá biztosítod a Facebook-nak, visszavonhatatlan, örökös, nem kizárólagos, átruházható, teljes mértékben kifizetett, egész világra kiterjedő jogot, hogy a felhasználói tartalmat bármilyen célra (kereskedelmi, reklám, vagy egyéb) felhasználja, másolja, nyilvánosan előadja, nyilvánosan terjessze, lefordítsa (részben vagy egészben)  közölje, illetve további felhasználás céljából továbbítsa, felhasználja. Illetve a fentieket engedélyezheti a vele társszerződésben állókkal.(Milyen mindenre kiterjedő megfogalmazás ! Tehát gyakorlatilag akár a CIA-nak, vagy az izraeli MOSZAD-nak is !)

Az adatvédelmi nyilatkozat továbbá kimondja:
"Megoszthatják a rólad szóló információt egy harmadik személlyel, beleértve velük szerződésben álló, felelős vállalatokat. Továbbá egyéb forrásokból gyűjt rólad további információkat, mint pl. újságok és üzenetküldő szolgáltatások. Ez az információgyűjtés feltűnés (jelzés) nélkül, az oldal használata során történik."
(Gondoltál-e már rá, hogy a magánéletedet milyen veszélynek teszed ki, ha van facebook-od ? Hát jól vigyázz, hogy mit osztasz meg magadról ! 
Én azért kíváncsi lennék rá, mekkora felháborodást váltana ki, ha mindazokat a dolgokat amiket most -"önként és dalolva"- közzéteszel, egyszer csak a hatalom törvényileg, diktatórikusan kötelezővé tenné ! 
De hát az ember már csak ilyen, hogy egy nyilvános felületen tudatosan önként elmond, megoszt olyan dolgokat is, amit egyébként soha nem tenne. Nos ezt a jelenséget a facebook tulajdonosa -és a hozzá tartozó -társszerződésben álló- érdekcsoport- felismerte és ügyesen ki is használja- a szerk.  )
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.