Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. május 11., szerda

Életfogytig tartó fegyház a Sámsonkerti gyilkosnak !

Társtettesként, aljas indokból, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, idős koránál fogva védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében az elsőrendű vádlottat, V. Jánost, 16 év fegyházra, a másodrendű vádlottat, N. Sándort, életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte szerdai tárgyalásán a Debreceni Törvényszék. A két férfi 2013. augusztus 20-án a nyugdíjáért ölt meg egy idős ügyvédet Sámsonkertben

 A bíróság tényállása szerint a 72 éves sértett, dr. O. János visszavonultan élt Sámsonkerti házában. A környéken köztudomású volt, hogy egykori ügyvédként magas nyugdíja van, továbbá rendszeresen iszik. 
Miután sokszor volt ittas, a közelben élő, bűncselekményekből élő csavargók prédájává vált. Többször jártak házában tolvajok, sok mindent elvittek tőle, de ő ezt állapota miatt nem tudta meggátolni. 
2013. augusztus 20-án V. János és N. Sándor – ismeretlen társukkal – különböző értékek és a nyugdíja megszerzése miatt mentek dr. O. János házába. N. Sándor, aki korábban már többször járt a sértett házában, arra számítottak, hogy a férfit leittasodva találják, így észrevétlenül be tudnak osonni. A két vádlott a kerítésen átugorva a nyitott ajtón ment be a házba. Az emeleten egy műanyag dobozban megtalálták a férfi nyugdíját, és a lépcsőn lefelé éppen készültek elhagyni a házat, amikor a földszinti mosóból eléjük lépett a házigazda. Hangosan szidta őket és próbálta visszaszerezni jogos tulajdonát. Dulakodtak, a vádlottak ököllel ütötték az idős férfit. Az udvaron a sértett egy akáckarót húzott ki a földből és azzal próbálta ütlegelni a betolakodókat. 
Az ismeretlen férfi azonban kicsavarta kezéből a karót és dr. O. János fejét, nyakát kezdte el ütni vele. A sértett a földre zuhant, a vádlottak pedig addig rúgták, amíg hörgő hangot nem hallatott. A sértett erősen vérzett, ezért az ismeretlen elkövető ráhúzta pólóját a fejére, egy dróttal rákötözte, és próbálta odébb húzni az udvaron, hogy az utcáról ne vegyék észre. Ez nem sikerült, így a támadók a haldoklót hátrahagyva elmenekültek. 
Kora délután az ebédet hordó nő fedezte fel a földön fekvő, mozdulatlan férfit, de az orvos már csak a halál beálltát tudta megállapítani.
Az ügyészség, az elsőrendű vádlott és védője 3 nap gondolkodási időt kért, a másodrendű vádlott és védője pedig elsősorban felmentésért, másodsorban enyhítésért fellebbezett, így az ítélet nem jogerős-írja a népszava.
sakema 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.