Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. május 5., csütörtök

Ezt is titkosítják, nehogy kiderüljön az igazság !

Titkosítják a mozis nézőszámokat – így lehet sikert csinálni a bukásból is, és már lehet mondani, jól dolgozik Andrew G. Vajna a magyar filmszakma megújításért felelős kormánybiztos  !

 Mindezt azután jelentették be, hogy két magyar film is váratlanul kevés nézőt vonzott be a mozikba.
Eddig onnan lehetett Magyarországon tudni, melyik filmet hányan nézték meg, és mekkora bevételt generált, hogy a Filmforgalmazók Egyesülete hetente kiadta az összes új filmre vonatkozó adatot, és egy heti toplistát. Ennek azonban egy mai közlemény szerint vége.

A közlemény szerint "a filmek bevételi és nézettségi adatait a jövőben a filmforgalmazók teszik közzé", de ennek menetét külön-külön kell megérdeklődni a cégeknél.

Ez azt jelentheti, hogy a forgalmazóknak lehetőségük lesz maguknak eldönteni, kiadják-e az adatokat, vagy egy-egy rossz eredmény fényében inkább titkosítják őket.
Azért is érdekes, hogy most hozták meg ezt a lépést, mert az utóbbi hetekben két magyar film is elbukott a mozipénztáraknál: a kritika által körberajongott, egyébként is nézőbarát témában és stílusban készült Hurok, illetve a szétpromózott, Till Attila jól eladható nevével fémjelzett Tiszta szívvel sem tudott 5 ezernél több nézőt megmozgatni az első hétvégén – úgy, hogy a hollywoodi filmek ez idő alatt 50-60 ezres nézőszámmal nyitottak.
Forrás: HVG
Barta P. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.