Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. május 31., kedd

Fizetni kell a TV2 és az RTL-ért is !

"Az elmúlt években a médiapiac jelentős átalakuláson ment át: a digitális átállás és a fragmentáció következtében a csak reklámbevételre alapuló üzleti modell a televíziózásban a világ számos országában, így Magyarországon is megváltozott. A nemrégiben életbe lépett rendelet lehetővé teszi, hogy a helyi tartalmat legnagyobb mennyiségben sugárzó kereskedelmi médiaszolgáltatók alkalmazkodhassanak a megváltozott piaci körülményekhez" - jelezte az RTL.

 A törvény értelmében az RTL Klub a digitális átállás óta már kérhetett volna műsordíjat, de a rendelet eddig váratott magára. Fontos megjegyezni, hogy minden televíziós előfizetéssel rendelkező néző eddig is fizetett az RTL Klubért, hiszen a csomagoknak része volt, csak a díjból eddig a csatorna nem részesült semmilyen formában- jelezte az RTL.

Hogy emelkedik-e a fogyasztói díj?
Azt minden szolgáltató a saját üzletpolitikája alapján dönti el, hogy a műsordíjat átterheli-e az előfizetőre, vagy nem. Az RTL Klub műsordíjának megállapításakor figyelembe vették az előfizetők és a műsorterjesztők érdekeit is, és olyan árazást vezettek be, amely szerintük minden műsorterjesztő számára kigazdálkodható - közölte a tévétársaság.
Az RTL-csoport közlése szerint a műsoruk SD-adásának továbbítása listaáron 150 forintjába kerül majd a szolgáltatóknak, havonta, előfizetőnként. Ha a szolgáltató korán leszerződik az RTL-lel hosszú távra, az ár 135 forint lehet havonta. (origo.hu forrás)
Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.