Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. május 3., kedd

Nyakára nőtt a népnek az állam !

Adóemelést jelentett be 2017-re a kormány !
Elkészült a tavaszi adócsomag ! A javaslatot kedden be is nyújtja a Nemzetgazdasági Minisztérium a parlamentnek – jelentette be Tállai András.

 A dohánytermékek adója 29 százalékkal emelkedik 2017 végéig, az üzemanyagban pedig kinéz egy 5-10 forintos automatikus (!) jövedékiadó-emelés.
A parlamenti és adóügyekért felelős államtitkár, aki egyúttal a NAV vezetője is, azt mondta, a kormányzati ciklus legnagyobb jelentőségű és terjedelmű adótörvény-módosítását készítették el. 
Vagy 30 törvény változik, de az adórendszer alapvető keretei nem változnak. 
A törvényjavaslat jelentős része csak január 1-jén lép hatályba.
Az már biztos, hogy drágulni fognak a dohánytermékek. A dohánytermékek adója ugyanis 29 százalékkal emelkedik, 3 lépcsőben, 2017. december végéig. Az első emelés idén szeptembertől lép életbe, e mellett 2017-től zárjegy kerül majd ezekre a termékekre is, mint az alkoholos italokra. Emellett az e-cigaretta is bekerül a jövedéki termékek körébe.

A másik rossz hír, hogy drágulhatnak az üzemanyagok is. A törvényjavaslat ugyanis az olajár világpiaci változásához köti az üzemanyag jövedéki adóját, és ha a meghatározott szint alá csökken a Brent világpiaci ára, akkor emelkedik a jövedéki adó.
A kormány két alternatívát javasol a parlamentnek, 40 és 50 dolláros szintet, amit minden negyedév végén vesznek figyelembe. Ha az olajár 40 vagy 50 dollár alá esik hordónként, a jövedéki adó 5 forinttal emelkedik a benzin, és 10 forinttal emelkedik a gázolaj esetében.
Forráshír 
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.