Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. június 12., vasárnap

Az ígéret szép szó...Öt új börtön építése kezdődik 2017-ben, ebből kettő Szabolcsban !

Kemecsén, ahol tavaly a városháza is megújult 360 millió forintos állami támogatásból, jövőre kezdődik az 500 férőhelyes börtön építése.
A kemecsein kívül még négy új börtön létesül az országban: Kunmadarason ezerfős, Ózdon, Komlón és Csengeren ötszáz fős büntetés végrehajtási intézetet építenek.
A börtönépítések oka, hogy tavaly 140 százalékos volt a börtönök kihasználtsága. Strasbourg ítéletben kötelezte Magyarországot arra: kezdjen valamit az embertelen fogvatartási körülményeket okozó problémával.
A Belügyminisztérium ezután kiírt börtönépítési pályázatában legalább 4 hektáros, önkormányzati tulajdonú, közművesített telkeket kerestek, ami gyorsan megközelíthető autópályáról vagy főútról, illetve egyéb feltételeknek is megfelel, például elszállítható onnan a kommunális hulladék és biztosított az ivóvízfogyasztás. A pályázat vonzereje elsősorban abban állt, hogy a börtön 250 helyi embernek adhat munkát.
Kemecse és Csenger 4-4 hektáros, ipari parkban található telkekkel nyerte el a börtönépítés lehetőségét. A területen kiemelkedően magas munkanélküliséget az építkezés, majd az üzemeltetés is nagyban csökkentheti.
A létrejövő munkahelyek 30 százaléka diplomás foglalkoztatottak számára nyitott, ők lesznek a nevelőtisztek. Ezen kívül egészségügyi irodát, gépkocsivezetői hálózatot is ki kell építeni, valamint karbantartókra és könyvelőkre is szükség lesz.
A büntetés végrehajtási intézmények 2018-ban vagy 2019-ben kezdhetik meg működésüket.
Forrás: magyarepitok.hu
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.