Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. június 4., szombat

Be kell jelenteni a fúrt kutakat a helyi jegyzőnél

Június 15-én lép életbe a 100/2016-os kormányrendelet, amely előírja, hogy a saját fúrt kutakat is be kell jelenteni a jegyzőknél, amelyek vizét meg is isszák. A bejelentést előíró kormányrendelet június 15-én lép életbe – írja a Laboratorium.hu. 

Eddig a kötelező vizsgálati paraméterek csak a hálózati ivóvízre vonatkoztak, az újabb pont alapján azonban olyan fúrt kutakat is érintenek, amelyekből ivóvizet kívánnak fogyasztani a lakók. A szabályozási változtatás -nem a bejelentés mellett- kötelező vízvizsgálatot is előír.

 Arról, hogy a laboratóriumi vizsgálatok mire terjedhetnek ki, itt lehet olvasni.
 A hálózatra kerülő ivóvizet minden esetben fertőtleníteni kell. Ha a fertőtlenítés kimaradna a vízkezelésből, akkor akár víz útján terjedő járványos megbetegedések is előfordulhatnának. Ezt el kell kerülni még olyan áron is, hogy a fertőtlenítés hatására esetleg kismértékben csökken a víz élvezeti értéke.
Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.