Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. június 24., péntek

Döntött a nép ! Nagy-Britanniának nem kell az UNIÓ !

Biztossá vált, hogy a britek úgy döntöttek, kilépnek az Európai Unióból. Az eredmény rácáfol a közvélemény-kutatások előrejelzéseire. David Cameron kormányfő hamarosan megszólal, egyre többen és többen beszélnek arról, hogy mennie kell.
Hihetetlen (?) fordulat következett be a Nagy-Britannia Európai Unióból való kilépéséről tartott népszavazáson. 

Tegnap még mindenki azt valószínűsítette, hogy a britek észbe kapnak, és végül a maradás mellett döntenek; az utolsó közvélemény-kutatás is 10 pontos Brimain előnyt jelzett.

Ennek ellenére a britek - egy végig nagyon szoros szavazáson - végül mégis a kilépésre szavaztak. A jelenlegi állás szerint 17,061,744 - 15,864,555 arányban (győzelemhez 16,8 millió szavazatra volt szükség) győzött a Brexit, ami kb. 52-48 arányú győzelmet jelent a kilépés-pártiak számára.
(Felmerül részemről a kérdés, hogy ha az Unió összes többi országában is ismételt népszavazást tartanának a "veled, vagy nélküled" kérdésében, vajon milyen eredmény születne ? Persze ez csak utópisztikus gondolat...-a szerk. )
Szerk;Posta S.

3 megjegyzés:

 1. Az teljesen egyértelmű, hogy a brüsszeli központosítás egyre inkább a nemzeti szuverenitás rovására megy. Ezért is van az, hogy egyre több ország ismeri fel, hogy a jelenlegi brüsszeli politika, az EU jelenlegi vezetése, elszakadt a választók akaratától. Nem tudnak a tagállami vezetők hatékonyan fellépni. Egy országon belüli népszavazás sokkal jobban megmutatja a nemzeti érdekeket és gondolkozást, érzelmet, mint az Európai Parlamenten belüli politizálás.

  VálaszTörlés
 2. MI-JÁR-A-FEJEDBEN2016. június 25. 10:27

  Nagyon helyes, nagy lépés lehet, így nem lehet meg az elit kiváltsága; Az a terv hogy a többi uniót(Afriaki, Amerikai Eurázsiai stb.) aztán egy világhatalommá kovácsolják és világhadsereg, ill. microchipek által vezérelt robotok legyünk.

  VálaszTörlés
 3. Az EU nem tudta megoldani a kisebbségi jogokat,az azzal együtt-járó problémákat nem csoda ha felerősödnek az elszakadási folyamatok...láncreakció!
  A nemzetek szétzúzása helyett a nemzetek megerősödése, önbecsülése, önmagára találása várható a szabadság és önrendelkezés igényével...
  amihez csak szurkolhatunk minden államnak.
  Trianon büntetése utoléri őket !

  VálaszTörlés

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.