Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. június 20., hétfő

Híd a csatorna felett !

A sámsonkerti településrészen néhány éve valaki hosszában félig lebontotta a Diósvári-csatorna fölött átívelő, a Muskátli utcát a Makkos utcával összekötő vasbeton hidat. Teljesen illegálisan. 

 (Fotó/2016-06. 16) Keskeny és kevésbé biztonságos - © Fotó: Molnár Péter 

"Az egyik a közelben lakó – nevének titokban tartását kérő – olvasónk állítása szerint a jelenleg körülbelül másfél méter széles építmény korábban olyan széles volt, hogy azon autók is át tudtak menni, így viszont már csak gyalogosok, biciklisek használhatják." 
 Hozzátette: ez a híd már a II. világháború idején is nyilvántartott volt, de akkor lerombolták, majd újraépítették. A 90-es években a Berettyó Vízgazdálkodási Társulás által kiadott térképmásolaton szerepel. 
Majd így folytatta: "a híd vesztét az okozta, hogy az egyik újonnan odaköltöző vállalkozónak valószínűleg nem tetszett a nagy forgalom, ezért saját markolójával félig lebontotta. (A betontörmelék mai napig ott van a parton.) Mivel a csaknem két méter mély Diósvári-csatornán autóval a közelben máshol nem lehet átkelni, az ott lakó gépjárművel közlekedőknek most legalább egy kilométert kell kerülniük." Írja a haon, hogy a névtelen olvasójuk szerint jó lenne a hidat újraépíteni.

(A dolog érdekessége, hogy erről a hídról már öt éve (!) is volt szó ugyancsak a haon-on, tehát a probléma nem mondható újnak, de akkor -és azóta- sem történt semmi érdemleges dolog. Biztosan voltak a városvezetőségnek fontosabb dolgai is, mint annak a pár embernek a problémájával foglalkozni  az eltelt öt év alatt... 
Remélhetőleg most már elérkezett az idő, hogy érdemben is fog történni valami, hiszen a mondás szerint a remény hal meg utoljára !-a szerk.)


(Fotó/2011-07.25A  megmaradt híd - © Czeglédi Sándor 
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.