Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. június 16., csütörtök

Még, még, még, ennyi nem elég !

Új tulaj, új bevételi forrás !

A digitális átállásról szóló törvény módosításával tavaly június 30-án határozott úgy a parlament, hogy nem szedhetnek műsordíjat a legnagyobb televíziós médiaszolgáltatók addig, amíg annak szabályait nem rendezi külön kormányrendelet. A benyújtó fejlesztési tárca akkori közlése szerint ezzel nőhet az ingyenesen fogható csatornák száma.
A programdíj későbbi bevezetése azonban nem volt kérdéses, csak az időzítés. 
Már korábban is több cikk jelent meg arról, hogy a társaságoknak jelentős bevételt jelentő intézkedés bevezetésével csak arra várnak, hogy a TV2 tulajdonlásának kérdése megoldódjon; miután Andy Vajna kormánybiztos az állami bankok jelentős hitelnyújtásának köszönhetően (melyből a vásárlás mellett az üzemeltetésre is jutott forrás) megszerezhette és "áthangolhatta" a csatornát, már csak az volt kérdéses, hogy az extra bevételből kigolyózzák-e valahogy az RTL Klubot. 
Végül nem készült trükkös szabályozás, mindkét kereskedelmi csatorna részesedhet a milliárdos bevételből.
A Magyar Kábelkommunikációs Szövetség tiltakozó levelet írt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak az RTL Klub és a TV2 tervezett díjszedése miatt, mivel szerintük az általános szerződési feltételek diszkriminatívak, és sértik a hírközlési területen általánosan elvárt versenysemlegességet, valamint nem felelnek meg számos törvényi és más jogszabályi előírásoknak sem !
A szövetség ezért törvényességi felülvizsgálati eljárást kezdeményezett az NMHH-nál.
Szerk;Posta S. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.