Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. június 21., kedd

Sikerült...

...elkészíteni a világon először a  Kaliforniai Egyetem kutatóinak egy olyan mikrochipet, amely ami ezer darab különálló, programozható magból áll. A megoldás meglepően energiatakarékos.


A processzort KiloCore névre keresztelték a kutatók, aminek már a neve is elárulja, hogy ezer magot tartalmaz. A lapka 1,78 trillió műveletet kezel másodpercenként, és 621 tranzisztor van benne.
 Az ezernyi mag mindegyike különálló és önállóan programozható, ezért használaton kívül képesek lekapcsolni. Ennek köszönhetően mindössze 0,7 wattnyi energiát igényel a mikrochip működtetése - ezt azt jelenti, hogy körülbelül egy egyszerű ceruzaelem erejével is beéri.
A gyártást az IBM kivitelezte az egyetem számára, amelyet valószínűleg nem látunk tömeggyártásban, mivel az egyedi készüléket, a kutatók saját használatra készítették. Titkosított adatok visszafejtéséhez, tudományos adatok feldolgozásához és videók kódolásához használják majd. 
Forráshír itt
Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.