Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. június 14., kedd

Vigyázz az online számlák megnyitásánál !

A számítógépen lévő fájlokat elérhetetlenné tévő vírust terjesztenek azok a kamu számlák, melyekről úgy tűnik, az áramszolgáltató küldte őket !
A furcsa módszer már két európai országban is feltűnt, a szakértők szerint hozzánk is hamarosan elérhet.
Néhány nappal ezelőtt igen szokatlan módon terjesztett vírusról szereztek tudomást a Panda Security szakemberei.

Az egyik spanyol áramszolgáltató egy új átverési módszerről értesítette őket: ismeretlenek a szolgáltató nevében hamis áramszámlákat küldtek ki, melyben a zsarolóvírusok egy új, agresszív variánsa fertőzi meg az illető számítógépét rendszert, majd váltságdíjat követelnek az ellopott információk visszaszolgáltatásáért cserébe.
Az elmúlt órákban a Panda Security kutatói azt is felderítették, hogy a vírusírók országot ugrottak, és már a lengyel PGE elektromos művek hamis e-számlái is vírust terjesztenek.
A bűnözők a manapság egyre terjedő Locky nevű kártevő egy variánsát használják. Ami különlegessé teszi az esetet, az az, hogy áramszámlába csomagolják a vírust. Egyre többen kapnak elektronikus formában számlát a különféle szolgáltatóktól, és ha egy váratlan számlának tűnő emailt kap az ember, azt még az óvatosabb felhasználók is gyakran megnyitják.
A Panda Security szakemberei szerint a következő napokban akár Magyarországot is elérheti a fertőzés, ezért is fontos megérteni a fenyegetés súlyosságát, és megtenni a megfelelő lépéseket a megelőzésre – a minimum a lehető legfrissebb operációs rendszer, rajta pedig valamelyik hatékony vírusirtó program.
A választékról itt tájékozódhatsz !
Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.