Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. július 13., szerda

A kormány mindenkiről, mindent tudni akar !

A háziorvosoknak, házi gyermekorvosoknak jövőre új törzskartont kell kitölteniük.
  
Ónodi-Szűcs Zoltán államtitkár múlt héten azzal indokolta ezt, hogy nincsenek friss, pontos adatok a lakosság egészségi állapotáról, ám enélkül nem lehet korrekt népegészségügyi programokat működtetni.
A Népszabadságnak ugyanakkor egy adatvédelmi szakértő azt mondta, sérül az orvosi titoktartás, ha a háziorvosok engedelmeskednek a kormánynak, kitöltik betegeikről az új törzskartont. 
 
Alexin Zoltán felhívta a figyelmet, a beteg nem köteles adatokat szolgáltatni a törzskartonhoz, mert a személyhez kötődő érzékeny információk közlése önkéntes
válaszokat érdemes megfontolni, mert a törzskarton adattartalma nem marad titokban, abból országos felmérés készül, ha pedig az orvos a törzskartont továbbítja, már nem tart titkot.
Selmeczi Kamill, a Fakoosz – Alapellátó Orvosok Országos Szövetségének elnöke azt mondta, hogy a törzskartonok kitöltése nekik is gondot jelent. 
Az űrlap az orvosi kérdések mellett lényegében egy szociológiai kérdéssort is tartalmaz, ami alkalmas a válaszadó teljes beazonosítására. 
Ha a beteg bizalmi alapon el is mondaná, miből és hogyan él, válasza nem tartozik egy harmadik személyre, egy statisztikusra, aki a kartonokról az adatokat begyűjti – mondta egy praktizáló háziorvos.
A nol.hu nyomán Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.