Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. július 25., hétfő

Augusztustól változik a Firefox böngésző !

Bár a Flash technológiát még ma is sok weboldal használja, a számítógépünkre és vérnyomásunkra igen rossz hatással lehet. Amellett, hogy tele van durva biztonsági hibákkal (és így könnyen vírust engedhet a gépre), a böngészők nagyon sokszor éppen a Flash hibája miatt omlanak össze. 
Mióta a YouTube és a Facebook száműzte oldalairól a Flash-t,  óriási mértékben csökkent világszerte a Firefox böngésző bővítményes összeomlásainak száma.

Ennek eredményeképpen, a Firefoxot fejlesztő Mozilla, augusztusban megkezdi a felhasználókat potenciálisan zavaró izgő-mozgó tartalmak jelentős részének blokkolását is.

A Mozilla bejelentése szerint jövőre még nagyobb változás jön: akkortól az összes flashes tartalmat alapból blokkolják majd, de weboldalanként egy-egy kattintással engedélyezhetjük majd, hogy hol jelenhessenek meg mégis az erőforrásigényes webes elemek.
De ha már most teljesen szeretné blokkolni a flashes elemeket – amit talán érdemes is –, akkor itt megtalálja az ehhez szükséges, Firefox  bővítményét is. 
Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.