Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. július 1., péntek

Mától hatályos az új Hírközlési Törvény !

Július elsején életbe lép az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény módosítása, amelyet egy korábbi uniós jogszabályhoz (2014/61/EU irányelv) igazítottak-igaz, kissé megkésve. 
Ez azt jelenti, hogy beindulhat a széles sávú internet hálózatok fejlesztése Magyarországon. Tehát mától a közművek kénytelenek lesznek átengedni oszlopaikat és csöveiket a szolgáltatóknak. Ha minden jól megy, még az árak is jobbak lesznek !

A törvény szerint mától "valamennyi közműszolgáltató köteles átengedni a széles sávú hálózat létesítésére alkalmas passzív infrastruktúráját széles sávú hálózatok létrehozására". 
Vagyis: szennyvízhálózatban, gázcsövek mentén és az áramszolgáltatók oszlopain is kötelező lesz helyet biztosítani a hírközlési szolgáltatóknak – szerepel a módosításban.


A közműszolgáltatók egyrészt kötelesek lesznek válaszolni az internetszolgáltatók olyan kérdéseire, mint hogy hol találhatók optikai kábelek és egyéb vezetékek bevezetésére alkalmas oszlopai, csatornái, csövei.  És ha rendelkezik ilyennel, azt köteles lesz átengedni. 
A felek közti kommunikációt szigorúan szabályozták, pontosan le van fektetve, hogy mit kell tartalmaznia az ajánlatnak, a megkeresést követően hány napon belül kell létrejönnie a megállapodásnak, és mely esetekben utasítható el az együttműködés.  (origo forrás)
Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.