Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. július 14., csütörtök

Postaládánkból ...

"Nagyon szeretem a virágokat. Tavaly meghagytam egy vadon nőtt odapottyant bogáncsfélét is a kertemben, mert miért ne férne el a többi virág között. (Talán nyomot hagyott bennem a "Merkel szindróma" ?)

Megtűrtem a portámon, éljen csak, ez is csak egy virág. Na de rá is fizettem a nagy jóindulatomra rendesen. 
Mivel úgy látszik túlontúl szapora fajta, így az idén nagyon sok lett belőle és nem győztem kihuzigálni. Még kesztyűn keresztül is összeszurkált mikor ki akartam irtani.
Egyébként már máskor is jártam így más vadnövényekkel és ki sem tudom irtani úgy elszaporodtak, kiszorítva az általam ültetetteket.

 Biztosan hallottatok már a parlagfűről, burgonyabogárról, harlekin katicáról, buxus molyról ... Ők is csak "úgy" jöttek Európába emberi segítséggel és most tudjuk mi a helyzet velük !
Most veszem észre, hogy ez a Magazin nem egy kertészfórum. Mindegy, ha már leírtam nem törlöm ki ! 
(De azért megjegyezném ha valaki hasonlóságot fedez fel  ezen írás és a jelenkori Európai helyzettel, az nem a véletlen műve !)  Hátha vannak az olvasók között "kertészek"  akik még okulnak is belőle.  
Tisztelettel: egy olvasójuk, Pap Lajos "
Megosztotta Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.