Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. július 13., szerda

Sikertörténet az "integrációról" !

A hamburgi Kurt-Tucholsky iskola tanávzáró ünnepélyén az egyik diák nem fogadta el az osztályfőnök kinyújtott kezét, helyette csuklóját nyújtotta a tanárnak, hogy azt megérintheti.
Később elmagyarázta, hogy nem akar senkit sem megbántani, de a vallása tiltja, hogy kezet fogjon egy nővel. A többi tanár azonban nem vette jó néven a visszautasítást: követelték, hogy küldjék haza a fiút. Az igazgató azonban nem tett eleget követelésüknek. írja a Daily Mail.

Ezután öt tanár felállt, majd a diákok, az említett fiú és a többi tanár heves vitázása alatt tüntetőleg kisétáltak az épületből.
Nem ez volt az első alkalom, hogy ilyen módon tiltakoztak a beilleszkedni nem hajlandó úgynevezett "menekültek" ellen a nyugati értékrendet képviselő európai oktatók. 
Egy berlini imám egy hasonló incidens miatt vette ki fiát egy helyi iskolából. Neki azt mondták az iskolában, hogy fiának kellene alkalmazkodnia a helyi szokásokhoz, de ezt ő természetesen nem így gondolja.
 A hamburgi közös kisétálás után a tanárok bejelentették: heten nem hajlandók részt venni az aznapi bálon.
Az igazgató hangot adott aggályainak, de nem tudta jobb belátásra bírni az oktatókat, (ezek szerint vannak még gerinces emberek Németországban !) az pedig eszébe sem jutott, hogy az európai szokásokra magasról tevő mohamedánokkal kellene elbeszélgetni... Szerinte ugyanis a diák nem viselkedett szélsőséges (?) módon. De mivel ez az első ilyen incidens, még nem tudják, hogyan kezeljék az efféle helyzeteket. Pedig nem nehéz a válasz...
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.