Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. augusztus 29., hétfő

A szelfizés a TETVEK jövője

A diákok szelfimániája miatt szaporodnak a tetvek a holland középiskolákban. A holland Országos Közegészségügyi és Környezeti Intézet (RIVM) kétezer önkéntes bevonásával készített felmérésében az általános iskolások 28 százalékánál, a középiskolás diákok 19 százalékánál mutattak ki fejtetű fertőzést.
 Szelfikészítés közben a fiatalok összebújnak, a hajuk összeér, ami segíti a tetvek átvándorlását – mondta Desiree Beaujan, a RIVM szakértője. 

a kép youtube forrás
Az intézet most azt tervezi, hogy változtat a fejtetű-ellenes kampányán, és kiterjeszti azt a tinédzser korosztályra is. Beaujan szerint a szülőknek tudniuk kell, hogy tetűveszély van a holland középiskolákban, mivel ezekbe az intézményekbe, szemben az általános iskolákkal, nem járnak be rendszeresen a szülők, hogy átvizsgálják a diákok fejét. 
Maga Máxima holland királyné is segédkezett már ilyen akcióban.
 A RIVM felmérése szerint a fejtetű fertőzések háromnegyedét lányoknál mutatták ki, aminek a hosszú haj lehet az oka, illetve az, hogy a lányok kapcsolata sokkal szorosabb, többet dugják össze a fejüket – a szelfizéstől függetlenül is. A megvizsgált szülők közül minden tizediknek találtak tetvet a hajában.– írja a dutchnews.nl.
Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.