Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. augusztus 21., vasárnap

Ez már az Olimpia katasztrófája !

Egyéni csúccsal nyerte meg a 800 méteres női (?) síkfutást Caster Semenya !

Semenya/Fotó: AFP

Nem is lenne ezzel semmi gond, ha egyértelműen ellehetne dönteni, hogy ez a "valaki" fiú e vagy lány ?
Győzelmét ugyanis sokan megkérdőjelezhetik: mivel ez a futó interszexuális. Magát ugyan nőnek vallja, de biológiailag nem egyértelmű a helyzet !
Elsődleges és másodlagos nemi szerveit tekintve nem határozható meg egyértelműen férfiként vagy nőként. Sikerei valószínűleg sokáig vitára adnak majd okot. 
(Nekem erről a történetről az a  humoros magyar mondás jut az eszembe, amely így hangzik: "Álljon meg a menet, mert fa...a van a menyasszonynak ! Jelen esetben is ezt kéne eldönteni, hogy akkor hogy is van ez ?-a szerk. ) 
 Pierre Weiss, (sokatmondó név )  a Nemzetközi Atlétikai Szövetség főtitkára, -itt- azt mondta: " Ő egy nő, de talán nem 100 százalék."
 
Hogy tovább bonyolítsuk a helyzetet, az interszexuális dél-afrikai atléta mögött a második a burundi Francine Niyonsaba, a harmadik pedig  a kenyai Margaret Wambui lett. 
 Ők külföldi sajtóértesülések szerint szintén interszexuálisok...!
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.