Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. augusztus 29., hétfő

Kártérítés járhat a raboknak !

Változhat a fogvatartottakra vonatkozó jogi szabályozás, így akár naponként kétezer forint kártalanítás is járhat a pernyertes raboknak - írja a Magyar Idők hétfői száma. A kormány a helyzeten új börtönök építésével próbál javítani, mert eddig futószalagon vesztette el Strasbourgi kártérítési pereket, és milliós kártérítéseket kellett fizetnie.
 A minisztérium előterjesztése szerint beemelnék a büntetés-végrehajtási törvénybe, hogy kártalanítás jár a fogvatartottaknak az alapvető jogokat sértő elhelyezési körülmények miatt. Ilyen körülmény lehet a jogszabályban előírt élettér biztosításának és az illemhely elkülönítésének a hiánya a zárkákban.

 A kártalanítás minden egyes, az alapvető jogokat sértő elhelyezési körülmények között eltöltött nap után járna, és 1500-2000 forintot tenne ki, amivel elébe mennének az Emberi Jogok Európai Bírósága által bevett joggyakorlatnak, ami miatt az utóbbi években több száz millió forintot kellett a magyar államnak a fogvatartottak részére kifizetnie.
Mert így fejenként több millió forintot kap valamennyi rab, akinél Strasbourgban megállapítják, hogy fogva tartása ellentétes volt az Emberi Jogok Európai Egyezményével, és sérti a megalázó vagy embertelen bánásmód tilalmát.

 (Az azonban nehezen érthető, hogy miért pont a rabok életkörülményeinek kell a leghamarabb felzárkózni az európai színvonalra? Magyarország egy szegény ország, az átlagember fizetése a negyede, ötöde, hatoda az európai átlagnak ! 
Akkor a rabok életszínvonala is legyen csak ennek megfelelő, avagy tessék felzárkóztatni a bérünket és az életszínvonalunkat az EU-s átlaghoz! 
Utána pedig jöhetnek majd a rabok is, mert így a rabok jogtalan előnyhöz jutnak a napi 10-15 órát gürcölő átlagemberhez képest. Ez nem sérti az EU Strasbourgi Emberjogi arisztokraták "jó ízlését" ?!)
Szerk;Posta S. 

1 megjegyzés:

  1. Az elítéltnek joga van "emberi körülmények" között letölteni a büntetését, még akkor is, ha gyilkosságot követett el, az áldozatnak netán nem lett volna joga tovább élni?
    Valami nagyon nem stimmel ebben a rendszerben.

    VálaszTörlés

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.