Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. augusztus 13., szombat

Megjelent az "új Hitler" !

Persze "csak" számítógépes vírus formájában...
A Hitler nevét felvevő számítógépes vírus nem viccel: akinek megfertőzi a gépét, annak egy órája marad, hogy 8 ezer forintot fizessen ki a bűnözőknek, különben búcsút mondhat a fájljainak.

 foto/ Bleeping Computer

A kíberbűnözők mostanában előszeretettel alkalmazzák a különböző zsarolóprogramokat a gyanútlan felhasználók ellen. Az ilyen szoftverek lényege, hogy zárolják a számítógépet, és csak akkor hajlandók “visszaengedni” a használóját, ha az befizetett egy adott összeget a szoftver által is megjelölt bankszámlára, ami végül a bűnözőknél landol. Most újabb ilyen tűnt fel a láthatáron, ami Hitler képével fenyegetve zsarol.

A Bleeping Computer beszámolója szerint a program zárolja a számítógépünket, és azt állítja, hogy egy órát ad a váltságdíj megfizetésére: egy 25 euro (kb. 8 ezer forint) értékű Vodafone feltöltőkártya számának megadásával lehet megszüntetni a zárolást – mire tehát elolvassa és felfogja az üzenetet, nagyjából 59 perce maradt cselekedni.

 (A vírus valójában nem titkosítja a fájlokat, hanem a figyelmeztetés kiírásának egy órája alatt csupán eltávolítja a gépen lévő fájlok kiterjesztéseit. Az idő leteltével a rendszer újraindul, a vírus pedig nemes egyszerűséggel letörli minden személyes fájlunkat.)
Az AVG malware-elemzője, Jakub Kroustek a vírus kódjában lett figyelmes a “Das ist ein Test” mondatra, ami arra utal, hogy csak egy prototípusról lehet szó, később tehát még változhat a kártevő működése.
Forrás itt.
Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.