Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. augusztus 28., vasárnap

Milyen jó a nyugdíjasoknak !

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerint, a januártól érvényes 1,6 százalékos nyugdíjemelés hatására átlagosan 24 ezer forinttal nőnek éves szinten a nyugdíjak 2016-ban. Az emelés 2,6 millió nyugdíjast érint.
 Az átlagnyugdíj összege havi 120 825 forint lesz. 2011-2015 között a nyugdíjak átlagosan több mint 21 százalékkal nőttek, vásárlóerő-értékük 8,6 százalékkal javult. Ez utóbbi több mint egy havi nyugdíj összege.

 (Azért nekem lenne véleményem erről a 120 825 forintos átlagnyugdíjról, ugyanis az átlag sajnos sohasem a valóságot mutatja ! 
–Nem beszélve arról, ahogyan korábban egy olvasónk már megírta hogy ez a százalékos emelés nagyon rossz, mert a kisnyugdíjasokat egyáltalán nem támogatja ! Leegyszerűsítve a dolgot, más száz forintnak az egy %-a, mint ezer forintnak. 
A korrekt nyugdíjemelés az volna ha mindenkinek egységesen x forintot emelnének, mert a boltban sem a nyugdíj százalékában adják a kenyeret ! Ehhez a problémához még egyetlen kormány sem mert hozzányúlni ! Vajon miért ?
–Ha most őszintén megírom a véleményem, egyrészt az összes jelenlegi nyugdíjast magamra haragítom, másrészt a politikusokról állítok ki egy cseppet sem jó képet, ám mégis vállalom. )

Ugye – akik éltek az előző rendszerben – azok nagyon jól tudják, miként ment a nyugdíjba vonulás akkoriban. 
A “védett korban lévő” az utolsó 5 évében már a “sétálóidejét” töltötte. Sokat már nem erőlködött, de az összes lehető címen adták neki – a korábban visszatartott pénzből – a jutalmat, fizetésemelést, prémiumot, törzsgárda, stb. kifizetéseket, hiszen a nyugdíjszámítás alapja az utolsó években felvett járandóság. Így előállt az a helyzet, hogy – amellett, hogy a nők 55, a férfiak 60 évesen – úgy mentek nyugdíjba, hogy annak összege legtöbbször meghaladta az alapbérüket. 
Néha annak 150-200%-át is! Arról nem is beszélve, hogy sokan korengedménnyel 2-5 évvel az öregségi nyugdíj korhatár előtt el tudtak menni – ilyen-olyan – indokkal.

És még mindig nagyon sokan vannak olyanok, akiknek az ilyen nyugdíját fizetjük. Ők arra hivatkoznak, hogy egy életet ledolgoztak tisztességgel, ez nekik jár! Miközben nagyon jól tudjuk, mi az igazság! 
Egyrészt az ő befizetett nyugdíj-járulékukból egy éves nyugdíjra se lenne fedezet, másrészt az egész egy kollektív csalás volt !
Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.