Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. augusztus 10., szerda

Nem nyerő a "szivárvány" a követségeken...

Kizárólag magyar és EU-s, esetleg határon túli magyar közösségek zászlói loboghatnak a magyar követségeken, más zászlókat, így például a Pride szivárványos zászlóját nem szabad kitenni, és erre a jövőben sem ad engedélyt a külügyminiszter – tudta meg az Index.

Idén rekordszámú, összesen 31 nagykövetség állt ki a Budapest Pride mellett, a régiós országok közül pedig Ausztria, Szlovénia és Románia mellett Szlovákia is kifejezte szimbolikus támogatását – emlékeztet a lap. 

Múlt héten azonban kisebb botrány bontakozott ki a szlovák miniszterelnök és a szlovák külügy között, mert Robert Fico tudomására jutott, hogy a budapesti szlovák követség kitette épületére a szivárványos Pride-zászlót.

A szlovák kormányfő közölte: elfogadhatatlannak tartja, hogy az ország külképviseletére a szlovák és az európai uniós zászlón kívül bármilyen más zászlót is kihelyezzenek. 

A szlovák külügy erre válaszul azzal védekezett, hogy a Budapest Pride a szlovák uniós elnökség támogatott rendezvényei közt volt, ugyanakkor a budapesti nagykövetük a konkrét lépésről nem egyeztetett velük előzetesen.

Az ügyben Külgazdasági és Külügyminisztérium nyilatkozata szerint a nagykövetségeken csak a nemzeti és az uniós zászló loboghat, más zászlók kihelyezésére a miniszter nem adott engedélyt, és nem is fog. Kivételt a határon túl élő magyar nemzeti közösségek zászlói jelentenek, egyes ünnepnapokhoz vagy megemlékezésekhez kapcsolódóan.
Ez azt jelenti, hogy a jövőben sem loboghatnak szivárványos zászlók (szerintem helyesen) a Pride ideje alatt semelyik magyar nagykövetség épületén sem. 
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.