Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. augusztus 29., hétfő

Szeptember egytől változik az üzemanyagok jövedéki adója!

Mivel a Parlament szavazógépezete megszavazta, így szeptember elsejétől a következőképpen változik az üzemanyagok jövedéki adója:

 – Ha a Brent olaj hordónkénti világpiaci ára 50 dollár alá süllyed, a benzin és a petróleum esetében az adó literenként 5, a gázolajé literenként 10 forinttal emelkedhet. Ha azonban 50 dollár fölé emelkedik a világpiaci ár, az adómértékek visszaállnak a korábbi szintre.
– A változások negyedévente lépnek hatályba, a negyedév utolsó napjának világpiaci ára alapján.

–Ha a kőolaj hordónkénti világpiaci ára 50 dollár fölé kerül, akkor az adó mértéke az ólmozatlan benzin esetében literenként 120 forint lesz, ha azonban legfeljebb 50 dollár, akkor 125 forint, míg a gázolajnál a magasabb ár mellett 110,35 forint az adó, az alacsonyabbnál 120,35 forint, az ólmozott benzin és a petróleum esetében pedig 124,20, illetve 129,20 forint.

A kereskedelmi gázolaj és a mezőgazdaságban felhasznált gázolaj utáni jövedékiadó-visszatérítés mértéke a gázolaj adójának emelésével azonos mértékben nő.
–A többletbevételt a tervek szerint a hazai közutak – elsősorban az alsóbbrendű utak – felújítására fordítanák-írja a hirado.hu
(Ha addig, mire odakerül, valahogyan nem tűnik el, mivel azt már senki nem ellenőrzi. Volt már hasonló ígéret a múlt rendszerben is, úgy negyven éve, hogy az üzemanyag áremeléséből az utakat korszerűsítik, de valahogyan akkor is szőrén-szálán eltűnt a többletpénz. 
Igaz abban az időben a benzint például véve, háromról öt (!) forintra emelték ! Akkor az kb. 70 %-nak felelt meg. Most talán valamivel jobb a helyzet... -a szerk.)
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.