Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. augusztus 5., péntek

Szombat hajnali egy órakor rajtol a Riói olimpia, de...

...nagyon kell vigyáznia annak, aki a riói olimpián elhagyja az elkerített verseny- vagy szálláshelyeket, de akkor is komoly problémák adódhatnak, amikor a kinti szurkolók, delegáltak, újságírók egyik helyszínről a másikra sietnek. A brazil O Globo televízió egyik munkatársa további részleteket közölt arról a múlt vasárnap történt riói rablótámadásról, amelynek a közelében voltak az MTVA munkatársai is. 


A repülőtérről a város felé tartó úton egy három kilométer hosszú alagúton is át kell haladnia annak, aki Rio de Janeiróba érkezik, itt történt a rablótámadás. 
Az autós sor elején, keresztben megállt egy motorosbanda, fegyvert kaptak elő, mire mindenki kiszállt az autójából, és fejvesztve menekülni kezdett az ellenkező irányba. Pánikhangulat tört ki. Mindeközben a banditák a levegőbe lövöldöztek, hogy még jobban ráijesszenek az emberekre. A motorosok ezek után több autót kifosztottak. A helyszínre kommandósok érkeztek, de akkorra a bűnözők már elmenekültek. 
Az O Globo több delegációtaggal is beszélt, és tőlük egyéb rémes történetekre is fény derült. Kedden a riói olimpiai falutól pár kilométerre fegyveresek kiraboltak egy benzinkutat, utána több tucat rendőr lepte el a helyszínt. 

A városban a riói delegáció tagjai úgynevezett olimpiai sávokon közlekedhetnek – ez a magyarországi buszsávokhoz hasonlít –, és ezt a kivételezést a nagy dugókban ülő brazilok nehezen viselik el. A minap történt, hogy egy delegációt szállító autó elé váratlanul kihajtott egy fekete kocsi, mire a másik jármű felkenődött a szalagkorlátra. Az egyik kajak-kenus helyszínre tartó buszon utazó stábtag arról számolt be, hogy a dugóban araszoló járműhöz a favelákban lakó gyerekek leszaladnak, és amit csak tudnak, lekaparnak a buszokról.
 "Ha tehetném, már ma hazamennék innen. Halálfélelmem volt az alagútban. Eddig ötször voltam Rióban, de tíz percig, ha tetszett. Ezek után viszont végleg lemondtam erről a szörnyű városról” – mondta a delegáció egyik sok kalandot megélt tagja. 
Úgy tartják, a Copacabanára csak a legszükségesebbeket érdemes kivinni magunkkal. És hogy miért? „Történt, hogy ott hagytuk a parton a törülközőnket, és mire visszaértünk, már nem volt ott. Aztán megláttuk, hogy 50 méterrel arrébb már a napozóknak árulták” – tette hozzá az olimpiai delegált. 
Origó nyomán
Barta P

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.