Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. szeptember 1., csütörtök

Megkezdődött az iskola !

Van aki örül és van aki kevésbé...

 Újra megszólalnak a csengők az iskolákban. Villámgyorsan eltelt nyári szünet.
A 2016/2017-es tanév első tanítási napja szeptember 1-je, amely idén csütörtökre esik, így a gyerekek bemelegítésként azonnal egy kétnapos rövid héttel indítanak.
Az új tanév 182 nap hosszú lesz, utolsó napja 2017. június 15. csütörtök. Így akár azt mondhatnánk, az iskola csütörtöktől csütörtökig tart.
Közben azért ne feledkezzünk meg két fontos dátumról sem. Az egyik az első félév vége, amely 2017. január 20-a péntekre esik, a másik pedig a félévi bizonyítványok kiosztása, ezeket a gyerekek egy héttel később, azaz 2017. január 27-én vehetik át.

Igaz, hogy még csak most kezdődik a tanév, de azért jó előre tudni, hogyan  alakulnak a szünetek ebben a tanévben:
Ilyen lesz az őszi szünet
Az őszi szünet a kiírás szerint 2016. november 2-től november 4-ig tart. Mielőtt felszisszennétek, hogy ez mennyire rövid, pontosítanánk a szünethez kapcsolódó napokat. November 2-a a halottak napi ünnep miatt szerdára esik, az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap éppen ezért 2016. október 28., míg a szünet utáni első tanítási nap november 7. hétfő. Így az őszi szünet teljes hossza kilenc nap lesz.

Így alakul a téli szünet
A korábbi évekkel ellentétben a téli szünet utolsó napja nem péntekre, hanem keddre esik. 2016. december 22-én csütörtökön kezdődik, és 2017. január 2-án ér véget. A szünet előtti utolsó tanítási nap tehát december 21-e, szerda, míg a szünet utáni első tanítási nap január 3-a, kedd. A téli szünet előtt és után is töredék hetet járnak iskolába a diákok.

Tavaszi szünet húsvétkor
A tavaszi szünet a 2016/2017-es tanévben is a húsvéti ünnep köré esik, vagyis 2017. április 13-tól 2017. április 18-ig tart. A szünet előtti utolsó tanítási nap 2017. április 12. szerda, míg a szünet utáni első tanítási nap április 19. szintén szerda. 
És aztán újra jön a vakáció, amit még nem tudni, hogy valóban rövidíteni fognak e ?  
Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.