Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. szeptember 8., csütörtök

Nehéz megérteni a vadászokat

Mint arról pár napja a híradások beszámoltak, egy vadász lelőtte egy  francia turista házaspár kutyáját, aki a vadász szerint "az állat  gazdátlanul kóborolt", pedig a kutya csupán méterekre volt az EuroVelo6 nevű nemzetközi bringaúttól ! 
A vadász mikor meglátta a feléje futó gazdát, a kutya tetemét feldobta a furgonja csomagtartójára és elviharzott. 

A Petőfi vadásztársaság elnöke korábban azt mondta a francia turisták lelőtt kutyájáról, hogy megfelelő helyen, az előírásoknak megfelelően eltemették, igaz, a beszélgetés végén kiderült, az elnöknek fogalma sincsen, hol van az állat.

Most viszont a hatóságok megtalálták a tetemet a Dunába, majd szerdán az Állatvédőrség segítségével kiemelték és a csip alapján azonosították.
A tetemet, amin azonnal megtalálták a lövésnyomokat is, halőrök vették észre, ők értesítették a rendőrséget.
Az Állatvédőrség Mamadou testét elszállította és elhamvasztatta. A vadőr a rendőröknek azt már beismerte, hogy ő lőtte le az állatot.
Így már biztos, hogy a vadász illegálisan járt el, ezért dobta fel a kutyát kocsija csomagtartójára, és próbálta minél hamarabb eltüntetni a bizonyítékot.
Valószínűleg a természetkárosítás vádjával is szembesülnie kell a vadásznak, az Állatvédőrség pedig kiegészítő feljelentésre készül, mivel valaki a kutyáról leszedte a piros jelzőnyakörvét és a bilétáját.
Barta P.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.