Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. október 31., hétfő

Gond van a cigányainkkal !

A cigányok négyötödének csak általános iskolai végzettsége van, a munkanélküliség aránya négyszer nagyobb körükben, mint a nem cigány (merjük már kimondani egyszer, hogy a magyar) népességben. Az adat tavaly pozitív irányba változott, főkánt a közfoglalkoztatásnak köszönhetően – erről írt a Magyar Nemzet a KSH adataira hivatkozva.

A hazai cigányság munkaerőpiaci helyzetéről és iskolai végzettségéről közölt adatokat a Magyar Nemzet. A lap a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatait ismertetve lesújtónak nevezi a közölt számokat.
Magyarországon a 15 és 64 év közötti romák 80 százalékának legfeljebb általános iskolai végzettsége van, ugyanez az arány a nem romák közt 20 százalék.
Tavaly a munkaképes korú romák 39 százaléka volt foglalkoztatott, míg a nem romák körében ez az arány 65 százalék. A romák 16 százalékát munkanélküliként, 45 százalékát inaktívként tartják nyilván, a nem romák körében ez az arány 4, illetve 31 százalék.
Tavaly az előző évihez képest javult a romák foglalkoztatási aránya, ami javarészt a közfoglalkoztatásnak köszönhető. A dolgozó romák 42 százaléka közfoglalkoztatott, a közfoglalkoztatottak ötöde pedig cigány !
 (Én ezt pedig nem így látom, mert ha Sámsonkertben is találkozok egy közmunkás csoporttal, annak bizony nagyon nagy többsége cigány ! Azt hogy a tv híradó kit lát cigánynak és kit nem, csak ők tudnák megmondani. -a szerk.)
Az etnikai hovatartozás 2014 óta szerepel a felmérésben – írja a lap a KSH Munkaerőpiaci helyzetkép című elemzése alapján. (forrás:hirado.hu)
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.