Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. október 6., csütörtök

Már megint "túl lett tolva az a bicikli" !

Módosítják az Emberi Erőforrások Minisztériumának közétkeztetési rendeletét, a változtatási tervek között egyebek mellett az is szerepel, hogy engednének egy kicsivel több só használatot - közölte a tárca család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára.
Novák Katalin felidézte, hogy tavaly szeptemberben vezették be a rendeletet, amellyel az volt a céljuk, hogy a közétkeztetésben naponta részt vevő több mint egymillió gyermek minél egészségesebben táplálkozzon.

 Száműzni akarták a mesterséges alapanyagokat, (!) a só és a cukor túlzott használatát, ugyanakkor azt szerették volna, ha az ételek továbbra is megfelelnek a magyar ízlésvilágnak.
Gyakori kifogás és felháborodás volt, hogy túl kevés sót tesznek az ételekbe. Az idősebb korosztályok esetében eddig is csak lépcsőzetesen csökkentették a sótartalmat, most ezt a fokozatosságot a fiatalabbakra, így az egy-három és a négy-hat évesek csoportjára is kiterjesztették.
 Az államtitkár szerint nem cél a só teljes elhagyása, az viszont igen, hogy az ízesítés mértéke az egészségügyi határérték alatt maradjon. Most ezen akarnak változtatni. A tervezett módosítás lényege, hogy a sócsökkentés kevésbé legyen drasztikus.
(Nehezen érthető, hogy miért erőltetik ezt a szinte teljesen sómentes étkeztetést, hiszen saját tapasztalat alapján a gyerekek úgyis csak azt eszik meg ami finom és ízletes. Ha egy étel nincs kellően -a magyar gyerekek ízlésének megfelelően- ízesítve, annak az a következménye, hogy a kukába kerül, mert már a maradék másodlagos hasznosítása -az állatok etetésére való felhasználás- is tiltott !
A másik dolog, hogy a menzán csak azok a gyerekek maradnak akiknek az étel ingyen jár, ugyanis nagyon sok szülő azt mondja, felesleges befizetni a menzát, ha a gyerek úgyis otthagyja az ízetlen ételt és éhesen megy haza !  
Úgy látszik Balog Zoltán csapata megint túltolta azt a bizonyos biciklit ! Lassan elérkezettnek látszik az idő, hogy ki kellene már dobni a szemétbe azt a biciklit minden alkatrészével együtt és lecserélni egy korszerűbb, "normális" járműre !- a szerk.)
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.