Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. december 13., kedd

Az országgyűlés megszavazta és megemelte...

...a települési polgármesterek díjazását. A képviselők 180 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 3 tartózkodás mellett fogadták el az önkormányzati törvény ezt tartalmazó módosítását a belügyminiszter kezdeményezésére.

 A változtatás értelmében a településvezetők díjazását a most elfogadott javaslat kihirdetését követő hónaptól már nem a helyettes államtitkárok, hanem az államtitkárok alapilletményéhez igazítják.

Egy 500 lakosúnál kisebb település polgármesterének bére az államtitkári fizetés 30 százaléka lesz, 1500 lakosig 40 százaléka, 2000 lakosig 50 százaléka, 5000 lakosig 55 százaléka, 10 ezer lakosig 60 százaléka, 30 ezer lakosig 70 százaléka, a fölötti lélekszámnál pedig az államtitkár bér 80 százaléka lesz. 
A megyei önkormányzatok közgyűlési elnökei az államtitkári illetmény 90 százalékára válnak jogosulttá.

(Valamikor a polgármesterség tiszteletbeli feladat volt fizetés nélkül, mára jövedelmező munkahellyé vált mert a fizetés mellé busás prémium,gépkocsi, sofőr és egyéb térítések járnak. Helyi kiskirályoknak, kivétel a néhány-százfős kistelepülések polgármesterei.!
Valószínűnek tartom hogy a minimál ill. a bérminimumhoz hasonlóan a munkáltatóknak jelen esetben az önkormányzatoknak kell kigazdálkodni a Fidesz adta béremelést... Nem számít, legfeljebb kitalálnak majd valamiféle adót !  Ismét egy választási fogás, ügyesen megy a kampány idő előtt !-a szerk.) 
Szerk;Posta S.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés írása mint:Profil kijelölése.... legördülő menüben válasszátok a "Név/URL-cím"rovatott -ne a névtelent- ide írjátok be a nevet,vagy bármilyen nick nevet.Az URL-t hagyjátok üresen.
Köszönöm.