Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. január 21., csütörtök

Sámsonkertiek figyelmébe !

Sámsonkertben is sok kertes ház és nyaraló van a földhivatalnál zártkertként (vagyis mezőgazdasági területként) nyilvántartva, annak ellenére, hogy valójában nem azok, a tulajdonosaik nem hobbikertként használják, és egyáltalán semmilyen módon nem művelik őket.
Ezekre a telkekre a földforgalmi törvény előírásai vonatkoznak, ami a tulajdonosok számára sok hátránnyal járhat.

Ugyanis: A zártkertként nyilvántartott telkeket nem lehet(ne) szabadon eladni és megvenni, a tulajdonosaik elvileg kötelesek művelni a földet, hitelt viszont nem vehetnek fel, és lakcímkártyát sem kérhetnének rájuk. 
Az ilyen telkeket 2016 végéig díjmentesen át lehet minősíttetni az illetékes földhivatalnál. Az ügy több embert érinthet, mert sok város széli kertes házat és nyaralót így tartanak nyilván Sámsonkertben is.
A földművelésügyi miniszter rendelete szerint ezeket a telkeket 2016. december 31-ig a földhivatalnál díjmentesen művelés alól kivett területté lehet nyilváníttatni, így a tulajdonosok egyszer és mindenkorra megszabadulhatnak a zártkerteket érintő korlátozásoktól !

Mit kell tenni ?
A kérelmet – egy külön erre az eljárásra rendszeresített formanyomtatványon – a tulajdonos(társak)nak (vagy a meghatalmazottnak) az ingatlan fekvése szerint illetékes járási hivatalnál kell benyújtania.

A kérelem mellé az ingatlan adatainak megváltoztatásához egyéb okiratot csatolni nem kell.
 (Kivéve, ha a tulajdonos helyett meghatalmazott jár el, akkor a meghatalmazás benyújtása szükséges.) 
A közös tulajdonban álló zártkerti ingatlan esetén a tulajdonostárs által benyújtott kérelemhez csatolni kell a többi tulajdonostárs hozzájáruló nyilatkozatát, amely nem minősül bejegyzés alapjául szolgáló okiratnak, így nem kell ügyvéd által ellenjegyzett vagy közjegyző által készített okiratba foglalni.
Barta P.

"Szóváltás alakult ki a közöttük"...

...mármint a tanárnő (!) és a "fiatal" között ! 
Egy szúcsi fiú  fellökte tanárnőjét,olvasható a rendőrség honlapján !

Az esetet 2016. január 20-án a délelőtti órákban jelezték egy egercsehi oktatási intézményből, hogy egy ott tanuló diák az előző napon (feltételezhető a tanári kar egy napig gondolkozott, hogy mit is tegyen, hiszen tudván hogy úgyis teljesen felesleges a jelentés, mivel következménye úgysem lesz-mármint a "fiatal" felé, mivel csak "gyerekcsíny" lesz a vége... a szerk.) bántalmazott egy tanárnőt.
A helyszínen kiderült, hogy a 14 éves szúcsi fiú magatartását szóvá tette tanára, emiatt szóváltás alakult ki közöttük, majd a diák meglökte a pedagógust, aki ettől a földre esett.

Az egyenruhások előállították a fiatalt az Egri Rendőrkapitányságra, ahol ellene közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult büntetőeljárás, melyet a nyomozó hatóság gyorsított eljárásban, bíróság elé állítás keretében folytat le.
A gyanúsított kihallgatásakor elismerte a terhére rótt cselekmény elkövetését.
Szerk;Posta S.