Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. január 22., péntek

Valótlant állított az AAA autó !

15 millió forintra büntette az AAA Autót a Gazdasági Versenyhivatal tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt a céget. 

A hivatal szerint megalapozatlanul használta az AAA Autó a "Magyarországon és Közép-Kelet Európában a legnagyobb használtautó-kereskedés, amelynél az érdeklődő egy helyen a legtöbb autó közül választhat" állítást, mert ez nem igaz. 
(Tehát a HIVATAL azt mondja,hogy ez nem igaz, vagyis a CÉG hazudott. Itt álljunk meg egy pillanatra és nézzünk körbe az országban ! Van olyan cég, vállalkozás, vagy -csendesen jegyezném meg- esetleg politikus aki igazat mondana ? 
-Nem állítom hogy mindig, mert hiszen néha éjszaka pihenni is kell...Most gyorsan próbáltam keresni olyan híreket, amik igazak volnának, sajnos arra több időt kéne szánni...de azért mégis találtam egyet itt ! )
A hivatal szerint a kereskedő megtévesztette a fogyasztókat azzal is, hogy azt állította, a hétnapos cserejogot általánosan, valamennyi autó esetében biztosítja, mert ez így nem volt igaz, ugyanis  a cserének számos más feltétele is volt.-olvasható a faktor.hu oldalán.
Szerk;Posta S.

Kulturális Főváros címre pályázik Debrecen !

Foto/internet

Debrecen megpályázza a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa (EKF) címet, amelyet egy brit várossal együtt tölthet be - jelentette be a település polgármestere péntek reggel a térség országgyűlési képviselőivel tartott rendkívüli sajtótájékoztatón.
Papp László felidézte, Debrecen 2004-ben kandidált a 2010. évi cím elnyerésére, de akkor Pécs lett Európa Kulturális Fővárosa.
A város azóta az akkori pályázatban szereplő több kulturális fejlesztést megvalósított: elkészült a Modem Modern és Kortárs Művészeti Központ, a Kölcsey Központ, és megújult a nagyerdei szabadtéri színpad - sorolta polgármester.
Kósa Lajos, Debrecen korábbi polgármestere, a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője szerint a város már számos nemzetközi fórumon bizonyította, hogy képes nyerni. 
Barta P.

Csak hiányzik az a "fránya" kétharmad...

Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője a Hír Tv reggeli műsorában nyilatkozva kijelentette, pártja egyetért azzal, hogy terrorveszély esetén a kormány kapjon nagyobb mozgásteret, azt azonban nem fogadja el, hogy a kabinet maga dönthesse el, mikor van terrorveszély-helyzet, és „bemondásra”, a törvényhozás vagy a parlamenti szakbizottságok megkerülésével maga hirdethesse ki azt, írja a Népszabadság.

A  kérdésére később Mirkóczki leszögezte: nem járulnak hozzá a rendeleti kormányzás bevezetéséhez. 
„Nem fogjuk támogatni, hogy a kormány az emberek félelmeire és naivitására apellálva túlhatalmat biztosíthasson magának. Nem töltünk ki biankó csekket” – tette hozzá.
Mirkóczki azt követően beszélt mindezekről, hogy párttársa, a Jobbik alelnöke, Novák Előd nyilvánosságra hozta a Honvédelmi Minisztérium által készített alkotmánymódosítási tervezetet, valamint az „Egyes törvényeknek a terrorveszély-helyzettel kapcsolatos módosításáról” szóló törvényjavaslatát.

Kétharmados többségre volna szükség ahhoz, hogy a parlament módosítani tudja az alaptörvényt, amihez a kormánytöbbségnek két ellenzéki szavazatra lenne szüksége. Ám azzal, hogy a Jobbik a terrorveszély-helyzet elrendelését a törvényhozás előzetes négyötödös támogatásához kötné, már több kell. Márpedig az LMP és a baloldali ellenzéki képviselők már korábban nemet mondtak a Fidesz elképzelésére.
Szerk;Posta S.