Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. február 6., szombat

Egy ország, ahol a politikus mindenhez ért !


Távozik posztjáról Czunyiné Bertalan Judit – jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.
Az Index szerint a köznevelési államtitkár helyére Palkovics László lép oktatási államtitkárként. Palkovics László 2014-től az Emberi Erőforrások Minisztériuma felsőoktatásért felelős államtitkára volt. Czunyiné mostantól a digitális tartalomfejlesztésért felel kormánybiztosként.
 A közoktatás az egyik legérzékenyebb pontja volt az elmúlt években a kormányzati politikának, már Hoffmann Rózsa idején is rengeteg bírálat érte az EMMI-t az átalakítások miatt.
 Az ellenzéki pártok véleménye szerint most sem elég egy vezetőt lecserélni, valódi változások kellenek mert a közoktatás tönkretételéért nem egy államtitkár a hibás, hanem maga a rendszer.

 A kormány a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ létrehozásától deklaráltan azt várta, hogy az egységes fenntartású intézmények majd ugyanolyan színvonalon is működhetnek, és megszűnik az a rendszer, amiben a gazdagabb önkormányzatok kiegészítő támogatást juttatnak iskoláiknak, míg a szegényebb településeken ilyen hiányában egy sor fontos szolgáltatástól elesnek a gyerekek. Azt most már  sikerült elérni, hogy nincs "gazdag vagy szegény" iskola, mert jelenleg ezzel az "irányítással" mind a béka s....e alatt van !

(Az azért érdekes, hogy minden alkalmatlan politikus, még azért ilyen-olyan magasabb pozíciókba továbbra is alkalmas. /Czunyiné digitális tartalomfejlesztésért felelős kormánybiztos !/ Igen ! Felelős !
  Ha valaki felelős, azt ugye felelősségre is lehet -kellene- vonni.  Ez azt is jelenthetné, hogy ha köznevelési államtitkárként megbukott, akkor igenes felelősségre kellene vonni, -nem pedig egy kreált pozícióba buktatni,- ami "természetesen" Magyar honba ez nem képzelhető el felsőbb szinteken ! 
Itt csak a egyszerű honpolgárt lehet  felelősségre vonni és megbüntetni, ha elnéz egy ötvenes kresz táblát és hatvannal belefut a traffipaxba !-a szerk.)
Szerk;Posta S.