Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. február 9., kedd

Micsoda véletlenek (?) vannak...

Az „élő adás varázsa”, ugye…


A BBC bűnügyi műsorában épp egy gyilkosról beszéltek, akit 18 évre ítéltek egy 89 éves férfi brutális megölése miatt, amikor a háttérben feltűnt a bűnöző arcképe…
 Amit a Crimewatch műsorvezetője, Jason Mohammad élt át...a hasonlósága miatt, az gondolom nem mindennapi volt !-írja a 24.hu híroldal.
És van még a dolognak egy magyar (?) vonatkozású pikantériája is, hogy a brutális gyilkost egyébként Lakatos Viktornak hívják...
Szerk;Posta S.

Újra lesz "MALÉV" ?

Egy új magyar nemzeti légitársaság alapításáról tárgyalt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) illetékese és az orosz Szuhoj repülőgépgyártó képviselője hétfőn Budapesten - ez hangzott el M1 híradóban.
A tervek szerint a gyártó hat új repülőgépet és pénzt is adna a légitársaság létrehozásához. Az orosz cég először tavaly októberben egyeztetett erről a minisztériummal. A felek becslése szerint a magyar bruttó hazai terméknek (GDP) évente 110 millió eurós (34 milliárd forint) hasznot termelne egy nemzeti légitársaság létrehozása.
Jevgenyij Andrasnyikov, a Szuhoj polgári repülőgépek gyártásáért felelős vezérigazgató-helyettese a hírműsornak azt mondta, a cégnek és Superjet 100-as gépüknek kiváló ugródeszka lenne a magyar nemzeti légitársaság, ugyanakkor megbízható partnerek lennének, nem csak az új vállalat sikereit, hanem a kockázatait is vállalnák.

Tasó László, a szaktárca közlekedéspolitikáért felelős államtitkár azt mondta, valamennyi ilyen vagy ilyen jellegű projektet, amely a lakosság, az ország érdekeinek a szolgálatában áll vagy állhat, azt megvizsgálják és támogatják.
A Malév, az egykori magyar nemzeti légitársasága, 4 évvel ezelőtt, 2012. február 4-én állt le szinte folyamatos 66 évnyi működés után.
Barta P.

Régi vicc, de ma is aktuális...


Józsi bá kutyája már nagyon öreg és egy szép napon átköltözik a jobb világba. Józsi bá fogja magát és elballag a katolikus plébánoshoz, és megkéri, hogy temesse el a kutyáját. A plébános tiltakozik, hogy kutyát nem temethet.

Erre Józsi bá azt mondja: "kár, mert most akartam 200 000 forintot adományozni a templomnak", de ha nem, hát nem... A plébános válasza: Ejnye Józsi bá, hát miért nem mondta korábban, hogy a néhai kutyus katolikus volt?