Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. február 10., szerda

Jobb-e a szabadság a rendnél?

"Esik az eső, fúj a szél, a nyugdíjas ember -40 ledolgozott év után- ilyenkor mi mást tehet, mint az interneten barangol. Tévét már nem nézek, mert ami ott megy az számomra érdektelen."

Most olvastam az egyik oldalon ezt a kis anekdotát, amit megosztok Önökkel, mert szerintem nagyon érdekes!

-Egy sokak számára ismert -a név talán nem annyira lényeges, hiszen már nincs közöttünk- színész írta, hogy 1945 előtt egyszer Tarcalon, Tokaj mellett vendégeskedett egy igaz magyar nábobnál. Egy akkora úrnál, aki a pincéből egyszer felhozott 30-40 éves borospalackot a lépcsőhöz vágatta, ha nem itták meg, aki előtt a béresei levett kalappal és meghajolt fejjel álltak meg, aki „bakatisztet” asztalához meg nem hívott volna, csak huszár-, és repülőtiszteket. 
 -Rend volt !
-Nem bírta sokáig a vendégséget, hamar otthagyta a kúriát.
-Ez erősítette meg abban, hogy a rend világa nem igazságos,a rend világát meg kell szüntetni !

-'45 után volt szerencséje ugyanoda visszaérni, ahol minden megváltozott. Az úr már nem élt. A garázsából eltűntek a csodaszép autók, a borospincét kirabolták, telivér lovait elhajtották. 
A béresek ugyan már urakként, felemelt fejjel jártak, de a földeket a gaz verte fel. A kastély kirabolva, romjaiban hevert, az intarziás padlót feltüzelték, a könyvtárat az orosz katonák vécépapírnak használták fel. 
-Szabadság volt.
-Ekkor feltette önmagának is a kérdést: "Ezt akartuk? Jobb-e a szabadság a rendnél?"

Tisztelt szerkesztő urak ! Én most 2016-ban feltenném ugyanezt a kérdést Önöknek, és ha megosztják, az olvasóknak is !  
-Ezt akartuk? Jobb-e a szabadság a rendnél?"

Tisztelt P. J. ! Köszönjük a levelet !
Szerk;Posta S.

A háttérhatalom "diszkrét" bája" ?

Egyre agresszívebben próbálja a Microsoft rávenni a felhasználókat arra, hogy felejtsék végre el a régebbi operációs rendszereket.
A Microsoft a Windows 10-es „hittérítés” újabb lépéseként legnagyobb partnereit is bevonja a korábbi operációs rendszerek ellehetetlenítésébe.
A redmondiak ugyanis most azon dolgoznak együtt az AMD-vel, az nVidiával és a Qualcomm-mal, hogy chipkészletszinten a Windows 10-et támogassák, és ezzel effektíve kinyírják a Windows 7-et és 8-at.

A változásokról egy blogbejegyzésben számolt be a cég, és a lényeg, hogy az új generációs Intel-, AMD- és Qualcomm-chipkészletek már csak a Windows 10-et fogják támogatni, így ilyen processzorokat használó új gépeken már nem lehet Windows 7-et vagy Windows 8-at futtatni.
(Megjegyzendő, hogy ezen processzorok chipjei részben, -illetve az Intel processzorok chipjei teljes mértékben- Izraelben készülnek. Miről is beszélünk ? 
Az azért érdekes dolog, hogy amit nagyon erőltetnek ott valaminek lenni kell a háttérben, mert egyébként minek erőltetnék ? Talán rá kéne bízni a választás lehetőségét a felhasználókra ! Mint arról  korábban már írtunk,  mégsem  elképzelhetetlen, a rejtett információ gyüjtés  a "cég" részéről ? Ez az írás is érdekes !-a szerk.)

A Windows 10-et jelenleg már több mint 200 millióan használják, és bele kell húznia a Microsoftnak, hogy elérje a 2017-re meghatározott célt, azaz hogy egymilliárd eszközön fusson a Windows 10.
Szerk;Posta S.

Miért is nem csodálkozom ?

Zártkörű beszélgetésen magyarázta Rogán Antal miniszter, miért lesz jó a turizmus újfajta állami irányítása. 
Rogán Antal, Orbán Viktor kabinetfőnöke a miniszterelnök “saját lábon álló”, turizmust tanuló lánya és Andy Vajna filmügyi kormánybiztos jelenlétében tájékoztatta „a fontos piaci szereplőket” a kormány turizmussal kapcsolatos elképzeléseiről – írja a hvg.hu.
Az egyik szervező ezt azzal magyarázta: 
 Orbán Ráhelt mint külföldön tanuló fiatalt hívták meg, a nemrég TV2-t is megvásárló Vajna pedig olyan fontos az országimázsnak, hogy “húsz kellene belőle”. Szakmai szervezetek közül sokan nem is hallottak az eseményről.
A miniszterelnök kabinetfőnöke szerint a kiszivárgott átalakítás kapcsán az előterjesztésük remek voltát igazolja, hogy a lapok csak abba tudtak belekötni, miért az állam akarja szervezni a Szigetet.
A szakmai összejövetelen ott volt a Sziget és a Volt Fesztivál egyik vezetője, Lobenwein Norbert is, aki optimista az ott hallottak után.
Az összejövetelt tudomása szerint Káel Csaba, Zsidai Roy, Hegedűs Attila és Bienerth Gusztáv (jól hangzó "magyar" nevű emberek ) szervezte, ők hívták meg a szakma részéről mindazokat, akik jelen voltak az eseményen „elsősorban a vendéglátásban, szállodaiparban, fesztiválszervezésben, turisztikában járatos szakembereket”
Szerk;Posta S.