Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. február 16., kedd

A népesség 1-2 %-ának viszket a "lába köze" !

„Körülbelül 750 000 Tinder felhasználónak lehet lapostetűje" – jelentette be a Sydney Egyetem egyik professzora, Dr. Cameron Webb.
A professzor egy teljes cikket szánt a lapostetűnek a Conversation-ön, mindezt Valentin-nap alkalmából kapta tőle a világ.

Az ausztrál professzor szerint az emberiség 1-2%-nak lehet lapostetű, azaz phthirus pubis a lába között, a Tinder felhasználók számában mérve ez 750 000 főre tehető.

(Hogy mi az a Tinder - ha még nem hallottál róla- itt megtudhatod !-a szerk.)  
A paraziták emberi vérrel táplálkoznak, 1,5 mm hosszúak, hat lábuk van, és képesek bőrirritációt okozni, vörös foltocskákat hagynak maguk után, naponta többször is szívnak vért.
A szőrzet segíti a létezésüket, és mint Tarzan a faágakon, úgy közlekednek a szeméremtájékon. Különösen az idősebb korosztályra jellemző.
A jó hír az, hogy nem élnek sokáig, mindössze egy hónapig, azonban ez idő alatt a nőstény tetű 30 tojást is lepakol – a lábunk közé. A lapostetű közvetlen kapcsolat útján terjed, azaz ha két szeméremdomb összeér, máris átmásznak a tetvek a másik testre.
Nem szexuális úton terjedő betegség, hanem egyszerű élősködő az emberi testen, ami ráadásul több millió éve együtt él az emberiséggel.
Arra nincs konkrét bizonyíték, hogy a szőrtelenítés ellenszernek tekinthető-e, az biztos, hogy tetűirtó szerrel, tetűirtó kenőcsökkel könnyű megszabadulni az apró élősködőktől.
Szerk;Posta S.

A Tankcsapda visszavonta a Loki-indulót !

A kultikus helyi rockzenekar, a Tankcsapda döntése értelmében ezentúl nem a „Piros-fehér” című rockos induló vezeti fel a DVSC debreceni futballmeccseit a Nagyerdőn – írja hétfő esti hírében a Cívishír.
A debreceni rockbanda közleményben fejtette ki az indokait:

„Az elmúlt években nemcsak a csapat, de a labdarúgás összessége is alapos változásokon ment keresztül, és mivel már nincs meg bennünk az az érzelmi töltés, ami annak idején a dal megírására ösztönzött minket, úgy gondoltuk, itt az ideje, hogy átadjuk a lehetőséget a következő generációnak: szülessen egy új induló, ami reményeink szerint hasonló sikerekre ösztönzi majd a debreceni labdarúgást, ahogy tette ez a dal is több mint tíz éven át, mert debreceniként bennünk a vér ettől még továbbra is piros és fehér!” – idézi a civishir.hu a közleményt.

( Ha ők is kifarolnak, akkor elég nagy lehet a baj...-a szerk)
A Vasas elleni szombati bajnokin már nem is csendült fel az induló, amelyhez a 2005-ös bajnoki cím adta az ihletet; helyette egy régebbi Loki-dal szólt a Nagyerdei Stadion hangszóróiból.
Szerk;Posta S.