Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. február 18., csütörtök

Itt az "okos" SMS az okos telefonra ?

Az internet, illetve az online jelenléttel a nap minden egyes percében veszélyben vagyunk a rosszindulatú hackerek miatt, akik ugrásra készen várják, hogy hozzáférjenek laptopunkon, telefonunkon, táblagépünkön  tárolt - esetleg- titkos adatainkhoz, jelszavainkhoz vagy legrosszabb esetben bankszámlánkon levő pénzünkhöz.

Ezért nem árt hát óvatosnak lenni, hiszen egy sima SMS is végzetes lehet, erre figyelmeztet a Heimdal nevű biztonsági cég, amely egy olyan szöveges üzenetre hívta fel az androidosok figyelmét, mely pontosan arra jó, hogy hackerek a teljes irányítást átvegyék a telefonunk felett, ami beláthatatlan következményekkel járhat !

Semmiképpen se nyissunk meg olyan SMS-t  mely olyan szöveget tartalmaz, hogy:
“You have received a multimedia message from +[országkód] [telefonszám] Follow the link http: //www.mmsforyou [.] Net / mms.apk to view the message.” 
Vagyis “Önnek egy multimédia üzenete jött az +[országkód] [telefonszáma] Kövesse a linket az http: //www.mmsforyou [.] Net / mms.apk helyre, hogy láthassa az üzenetet”.

Ugyanis ezzel kinyitunk egy hátsó ajtót az androidos okostelefonunkon, mellyel lehetővé tesszük, hogy a támadók megfigyeljék és irányítsák a telefonunkat, emelt díjas SMS-eket küldjenek és fogadjanak, illetve a banki szolgáltatásokhoz kapcsolódó ellenőrző kódokat, jelszavakat és belépési azonosítónkat is lenyúlhatják.
 Annak érdekében, hogy ezt a kellemetlen helyzetet elkerüljük, első körben célszerű nem megnyitni a fura, ismeretlen eredetű SMS-ekben, MMS-ekben érkező linkeket, illetve az sem árt, ha a beállításoknál letiltjuk az ismeretlen forrásból származó alkalmazások telepítésének lehetőségét.
Barta P.

A párttagok gyerekei is igényelték...

A diszkó Amerikából érkezett hozzánk, de meglepő módon a késői kádári kultúrpolitika mégis támogatta. A rockzenét agresszívnak és rendszerkritikusnak tartották, az új zene viszont alkalmasnak látszott arra, hogy a szocialista ifjúság szórakozzon, persze kulturáltan.

sakema

Kétszer is gondold meg...

...az érintőkártya használatát ! Igaz nálunk még nem terjedt nagyon el, de a bűnözők már megint egy furfangos lépéssel előbb járnak !
A Telegraph oldalán találtuk ezt a képet.

Foto/Paul Jarvis:facebook

Egy tolvaj látható a tömött metrón, akinek kezében egy mobil POS-terminál pihen: ez az az eszköz, amivel a boltban leveszik az ön kártyájáról is a pénzt. 
Na már most, az újabb kártyákkal és terminálokkal már az érintéses fizetés is megvalósítható, amivel nem kell PIN-kódot megadni az összeg levonásához, elég "odatartani" a kártyát és már le is vonták az összeget. (Egy minimális távolságból már működik az érintéses fizetés és az NFC-s levonás is, akár még egy vékonyabb textilen keresztül is.)
Ezt használta ki a képen látható férfi is, aki így alkalmanként 30 fontot lophatott el mindenkitől, akinek a zsebében ott lapult egy ilyen kártya vagy telefon. Itthon átlagosan 5000 forint az érintéses vásárlások felső határértéke.
 Magyarországon is egyre inkább elterjedhet ez a fizetési technológia nem csak a felhasználók, de az üzletek körében is. 
A kártyatársaságok szerint ugyanakkor ez nem veszélyesebb más fizetési módoknál, ugyanis szerintük nem beszélhetünk nagyobb kockázatról, mint a chipes és/vagy mágnescsíkos kártyáknál.
Barta P.