Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. február 24., szerda

Ez talán több annál, mint "testvéri szeretet" !

2000-ben, amikor Angelina Jolie az Észvesztő című filmjéért megkapta a legjobb női mellékszereplőnek járó aranyszobrocskát, annyira sokkos állapotba került a neve hallatán, hogy nyitó beszédét azzal kezdte, mennyire szereti a bátyját. 
A "testvéri szeretet" jeléül a gála után egy fotósnak sikerült is megörökíteni a csókot. Érdekes....
 A femina nyomán.
Barta P.

A korunk költészetenek "gyöngyszeme" eme kis versike

 Először azt hihetnénk, hogy ez csak humor, de aztán rádöbbenünk, ez sajnos a valóság ! Mert ebben az országban már semmi sem hihetetlen !

"Ettől a verstől a fejemet a falba verem! Ma mutatta meg az 5.-es fiam! Gratulálok a vers írójának!" - írja a képet Facebookon közzétevő édesapa.

Az apa egy másik hozzászólásában egyértelművé tette: hogy, iskolai irodalomtankönyvről van szó. 

És íme a vers kitalálója, mert ezt a "valakit" semmiképpen nem tudom költőnek nevezni  ! 
(Ez csak az én véleményem, de ha valaki másképpen gondolja kérem cáfoljon meg !)
Barta P.

Egy újvilág születése ?...

...vagy "csak" a történelem ismétli önmagát ?
 Hatvan évvel ezelőtt...

 "Az ország békés volt és csendes. Néma tartomány. Még próbálkoztak néhányan lázadással, de hamar elkushadtak. Volt elég erős fiú, akik meglátogatták a pimaszkodókat, és elbeszélgettek velük. Ott voltak az utcákon, vagy fekete autókban mentek a dolgukra. A legjobban a bűnözők váltak be ebben a munkakörben: priuszuk és gyakorlatuk volt, gátlásaik viszont nem. Általában megvárták az éjszakát, és akkor csengettek. De ritkán volt szükség rájuk.
Tudta mindenki, hogy már elégedetlenkedni is veszélyes. A falnak is füle volt, ott ültek a besúgók a munkahelyeken, a tanári szobákban, az egyetemeken, ott osontak a lépcsőházakban. Nem is meggyőződésből jelentettek, hanem valami nyomorult kis előnyért, vagy annak reményéért. Sokan így küzdöttek meg a félelmükkel: átálltak az erősebbhez, féljenek inkább mások.
Leveleket bontottak fel és telefonokat hallgattak le, és felírtak mindent, amivel visszaélhetnek, ha és amikor kell. Családokat és kapcsolatokat térképeztek fel, hogy oda tudjanak ütni, ahol fáj.

A rendszer kiválóan működött. Aki nem vette észre, hogy hol a helye, az végül fizikai erőszakkal találta szemben magát. Aztán magyarázhatott a jogairól az erős fiúknak, hogy őszerinte népszavazás kellene.
 Minderre a nagy nemzeti célok eléréséhez volt szükség, azokat ugyanis nem lehet állandó viták közepette megvalósítani. És erre nem is volt szükség, hiszen az élcsapat remekül tudta, mi kell a népnek (...) És az ország békés volt és csendes, nem szelelt. Akkor hátradőltek az urai elégedetten. Nem sípol, nem szökik sehol a nyomás, tehát biztonságban vannak. Épp hatvan éve volt."-a történet folytatás itt olvasható !
(Érdekes írás, mert akik átélték azt a korszakot még itt élnek közöttünk -ha nem is sokan- de talán bizonyítani tudják az írás hitelességét!- a szerk.)
Szerk;Posta S.