Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. február 25., csütörtök

Ennyire gazdag Magyarország !

Megugrott 2015-ben az Ukrajnából érkezett magyarországi nyugdíjkérelmek száma a nyugdíjas betelepülők számára, tavaly már 13 milliárd forintot fizetett ki a magyar nyugdíjbiztostó anélkül, hogy az igénylők egy fillér járulékot fizettek volna a magyar nyugdíjrendszerbe.

Hogy miről is van szó? 
Erről :
A szocializmus egyik utolsó, máig élő vívmánya az 1962-es szociálpolitikai egyezmény, amit még a Magyar Népköztársaság és a Szovjet Szocialista Köztársaságok Szövetsége kötött. 
A szocializmusban úgy gondolták megoldani a béketáboron belüli nyugdíjaskor biztonságát, hogy az áttelepülő állampolgárok számára garantálták a fogadó országban a nyugdíjat. Mégpedig úgy, hogy a fogadó ország az áttelepülőnek akkora nyugdíjat fizet, ami egy hasonló vagy épp ugyanolyan munkát végző magyar állampolgárnak jár abban az esetben, ha fizette a járulékot.
Ez azért abszurdum !
Magyarán az áttelepülő ukrán vasúti mérnök a magyar vasúti mérnökök nyugdíját kapja. Az egyezmény alapján még csak az állampolgárság sem feltétel, az Ukrajnából áttelepülőknek akkor is meg kell állapítani a nyugdíjat, ha a jóval kisebb összegű ukrán nyugdíjáról lemond. 
A magyar-szovjet megállapodás alapján orosz és ukrán állampolgárok kérhetik magyar nyugdíj megállapítást, ám az igények 90 százaléka ukrán állampolgároktól érkezik, már csak a kárpátaljai magyarok miatt is.
 Az elavult egyezményt - ami ma már csak orosz és ukrán állampolgárokra vonatkozik - 2004 óta igyekszik fölmondani a mindenkori magyar kormány, ám a tárgyalásokat az ukrán állam - érthető okokból - szabotálja - derül ki Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára MSZP-s képviselők által benyújtott kérdésre adott írásbeli válaszából. 
A teljes, részletes  adatok  itt olvashatóak !

(Ilyen, vagy ehhez hasonló, megállapodásról egyébként Európában sehol nem hallottam, hogy egy idegen ország (?) polgárai részére /természetesen a Trianoni paktum miatt kint rekedt magyarok kivételével/ a befogadó állam saját polgáraival egyenlő nyugdíjat biztosítson! )
Barta P.

Nekik van esélyük megnyerni a Dalt, hiszen ők "másak" !

Mushu, a Dal döntőse volt a Blikk vendége csütörtökön. A szokásokhoz híven az olvasók kérdezhettek tőle.

 Fotó: MTVA
A zenekar névadó tagja, Mushu az olvasók egyik kérdése kapcsán sem kertelt, a leginkább magánügynek tűnő dolgokban sem. Őszintén megmondta, "a másik csapatban játszom" /ami már csak így ránézésre is látszik, így talán felesleges is lett volna tagadni !-a szerk./

A "hogy álltok a csajokkal " kérdésre még egy érdekes válasz is volt: 
Mushu: Az Örsnek van néhány barátnője, a Tücsök az anyukájával van jóban, nála ő fogadja a barátnőit, én pedig a másik csapatban játszom !
/Mondhatni "reményteljes" csapatot sikerült összeválogatni a szervezőknek. /
Aki kíváncsi az egész borzalomra itt megteheti !
Szerk;Posta S.